buna ziua
in cursul zilei de astazi 25.09 am fost la un notar public impreuna cu sora mea pentru a da o seclartie cum ca aceasta este de acord ca eu sa preiau contractul la sc.cez.sa.contractul cel vechi era pe numele bunicului care a decedat iar eu ca mostenitor impreuna cu sora care locuim la adresa respectiva,dorim sa facem noul contract pe numele meu.taxa de succesiune dupa bunicul nu sa dezbatut inca si de aceea aveam nevoie de o declaratie cum ca este si sora de acord sa preiau acest contract atata timp cat locuim amandoua la adresa respectiva .am foarte mare nevoie de aceasta declaratie si am incercat sa vorbesc du domnul de acolo dar a refuzat sa ne faca declaratia pe motiv ca nu avem un tutlu de proprietate pe numele nostru.
Va rog sa imi dati un raspuns pentru ca nu inteleg dc acesta a rafuzat ba chiar sa enervat cand am incercat sa ai explic despre ce este vorba.......unde ma pot adresa pentru a depune o plangere ceva impotriva acestuia.
Mentionez ca am fost la un alt notar in alta localitate care mi-a fcut aceasta declaratie.
Avand in vedere ca nu prea aveti nicio calitate nu puteti da aceasta declaratie.Vb cu cei de la Societatea care a inchiriat apartamentul bunicului si vedeti ce se poate face.
Sesizarea se depune la sediul Camerei Notarilor Publici unde notarul public isi desfasoara activitatea. Si va puteti inscrie in audienta la presedintele Camerei.
Respingerea cererii de autentificare a unui act este reglementata de art.67 din Legea notarilor publici (L.36/1995):
Art. 67. n cazul n care notarul public respinge cererea de autentificare, ncheierea va cuprinde mentiunile de la Art. 51 alin. 1. Daca se face plngere mpotriva ncheierii de respingere si judecatoria o admite, notarul public va da ncheierea de autentificare a actului, conform hotarrii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila, si va mentiona ca actul produce efecte de la nregistrarea cererii de autentificare.
Este dreptul notarului sa aprecieze daca poate sau nu sa autentifice un act, si nu cred ca respingerea cererii de autentificare poate fi sanctionata disciplinar.
Renuntare la mostenire
hlli
Renuntare la mostenire.
Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune
gabriel32
In urma decesului bunicilor, eu si sora mea (singurele mostenitoare) am constatat ca bunicii nu aveau titlu de proprietate pentru toate proprietatile detinute. ... (vezi toată discuția)