In urma decesului bunicilor, eu si sora mea (singurele mostenitoare) am constatat ca bunicii nu aveau titlu de proprietate pentru toate proprietatile detinute. Astfel, pe langa titlurile de proprietate, mai detin cateva acte:
- un contract de vanzare cumparare (cumparatori fiind bunicii),
- un act de partaj intre bunicul si sora (in viata a acestuia),
- un act de schimb (ulterior aflat in litigiu cu niste vecini care spun ca este terenul lor, desi ultima sentinta de la dosarul intentat spune ca dovezile aduse de vecini nu sunt evidente si terenul ramane in proprietatea bunicilor - sentinta data acum 17 ani, dar nerespectata de vecini care inca se folosesc de terenul bunicilor),
- un carnet de CEC,
- un cont in care i se vira pensia bunicului.
Care este procedura pentru a obtine mostenirea respctiva? As dori, daca se poate un raspuns punctual pentru fiecare dintre actele mentionate, si cam cat dureaza efectuarea tuturor demersurilor - mentionez ca nici eu, nici sora mea nu locuim in localitatea in care bunicii detin acele proprietati, si as vrea sa stiu la ce sa ma astept ca si durata de timp pentru a putea sa ne organizam cat mai bine deplasarea in vederea solutionarii tuturor situatiilor deodata. Multumesc anticipat.
Buna seara,
Cei doi mostenitori se prezinta cu TOATE ACTELE la notar si dezbat succesiunea!
Raspuns punctual!
Durata dezbaterii succesiunii este, functie de incarcarea birolului de notar si de acuratetea actelor depuse, de la cateva saptamani al peste o luna.
Solicitati lamuriri PUNCTUALE la notar. Atata timp cat noi nu vedem actele de care faceti vorbire nu avem cum sa va dam raspunsuri foarte fixe.
Mergeti, inainte, si legalizati sentintele privind acel teren aflat in litigiu,
Incercati sa vedeti cine a emis acel act de partaj voluntarpentru a procura unul legalizat.
Incercati sa vedeti unde a fost incheiat acel act de vanzare cumparare pentru a procura unul legalizat
Sentinta legalizata,
Vreau pamantul inapoi
DOTZ
Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 740mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)