avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuzul unui notar pentru o declaratie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuzul unui notar pentru o declaratie

buna ziua
in cursul zilei de astazi 25.09 am fost la un notar public impreuna cu sora mea pentru a da o seclartie cum ca aceasta este de acord ca eu sa preiau contractul la sc.cez.sa.contractul cel vechi era pe numele bunicului care a decedat iar eu ca mostenitor impreuna cu sora care locuim la adresa respectiva,dorim sa facem noul contract pe numele meu.taxa de succesiune dupa bunicul nu sa dezbatut inca si de aceea aveam nevoie de o declaratie cum ca este si sora de acord sa preiau acest contract atata timp cat locuim amandoua la adresa respectiva .am foarte mare nevoie de aceasta declaratie si am incercat sa vorbesc du domnul de acolo dar a refuzat sa ne faca declaratia pe motiv ca nu avem un tutlu de proprietate pe numele nostru.
Va rog sa imi dati un raspuns pentru ca nu inteleg dc acesta a rafuzat ba chiar sa enervat cand am incercat sa ai explic despre ce este vorba.......unde ma pot adresa pentru a depune o plangere ceva impotriva acestuia.
Mentionez ca am fost la un alt notar in alta localitate care mi-a fcut aceasta declaratie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 26 August 2011
Rust a scris:

daca declaratia este intr-o limba straina, iarasi notarul nu trebuie s-o traduca ca s-o inteleaga, fiindca tot ce ceritifica el este ca domnul cutare, la data cutare, a semnat documentul cutare, indiferent de ce sta scris in acel document. Cerinta (foarte curenta) de a traduce acea declaratie, ba chiar de a o copia si o clasa, este o reminiscenta securista, care trebuie inlaturata urgent. In alte tati cu traditie mai lunga de civilitate, notarul nu cere traducere, si nu pastreaza copie.

Trebuie tradusa pt ca notarul nu poate autentifica o declaratie ce contravine legii, bunelor moravuri, ordinii publice...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare: diferenþa dintre autentificarea ºi legalizarea semnãturii traducãtorului directiajulia directiajulia Buna ziua, As dori sa va intreb care este diferenta intre autentificarea unei traduceri si legalizarea prin semnatura? Am facut o traducere dintr-o limba ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabriel32 gabriel32 In urma decesului bunicilor, eu si sora mea (singurele mostenitoare) am constatat ca bunicii nu aveau titlu de proprietate pentru toate proprietatile detinute. ... (vezi toată discuția)