avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare intelegere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare intelegere

Hristos a inviat!
As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut succesiunea) ca cealalta sora a noastra sa ne dea o sulta si sa ramana cu o casa si o parte din terenul ce-l avem de pe urma succesiuni.In aceasta declaratie se specifica faptul ca ne-am inteles ca ea sa ramana cu casa si terenul de 500 mp iar noi cu restul si ca am primit o parte din sulta adica 2.000 roni iar restul de 50.000 roni o sa-i primim cand sunt gata actele. Am primit cei 2.000 de roni dar acum noi doua am aflat ca sora noastra nu a fost corecta cu noi si de fapt ea avea drept doar la 300 mp teren,ne-a dus cu vorba,noi am crezut-o dar nu ne-am interesat legal ce aveam noi drept .Acum nu mai vrem restul din sulta vrem ceea ce este de fapt si al nostru nu dorim sa-i dam ei 500 mp daca are legal doar 300 mp.
Ce presupune o declaratie data la notar in care se spune ca ne-am inteles si ca am primit o parte din bani restul banilor ramanand sa-i primim la semnarea actelor?Daca noi ne-am razgandit ne poate obliga sora sa-i dam terenul ca am semnat aceasta declaratie.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: turcu22 , utilizator 17:57, 8 Aprilie 2010
Acea "declaratie data la notar", are valoare-dupa caz- fie de partaj voluntar al mostenirii, fie de partaj de folosinta a imobilelor ce fac parte din masa succesorala.
Nu stiu mai departe ce se va intampla...mergeti cu acel inscris la un specialist in domeniu sa va spuna concret ce valoare juridica are acea intelegere autentificata de catre notar.
De fapt dumneavoastra ati realizat dezbaterea succesiunii prin procedura succesorala notariala. Era in mod obligatoriu ca notarul sa va indice cota parte cuvenita fiecareia. In mod sigur (chiar daca nu a fost asa) notarul nu va recunoaste ca nu va indicat cota cuvenita fiecareia.
Daca dvs. nu veti mai dori sa primiti diferenta de suma, sora dvs. o va putea consemna pe numele dvs. si se va intabula ca proprietara pe casa si partea din teren, in baza succesiunii dezbatute.
Daca dvs. v-ati razgandit si acele acte notariale pe care le-ati semnat reprezinta (asa cum am inteles) dezbaterea succesiunii, misiunea dvs. este foarte grea. Va trebui sa faceti dovada ca sora dvs. v-a indus in eroare cu complicitatea notarului. Daca va veti prezenta in instanta si veti spune ca doar sora dvs. v-a indus in eroare, e o minune daca veti obtine castig de cauza.
Orice declaratie la notariat este REVOCABILA. Puteti merge la orice notar doriti sau chiar la notarul la care ati dat prima declaratie si sa dati o declaratie de revocare! Aceasta revocare o veti comunica prin executor judecatoresc sorei dvs!
Succes!
:luck:
Acea declaratie a fost facuta cu scopul de a avea act notarial de la noi ca am primit o parte din sulta ce reiese din imobil.S-a specificat ca noi doua suntem de acorc ca ei sa-i revina casa si terenul de 500 mp iar noua terenul de 250 mp.Se spune ca la semnarea actelor vom primi resul de bani.Toate datele referitoare la terenuri si imobile au fost luate din certificatl de mostenitor.Scoaretea din indiviziune si partajul voluntar nu le-am facut inca deoarece cadastrele nu sunt gata apoi dupa aceea vom face restul.
Ne putem razgandi si sa nu mai fim de acord deoarece legal noi doua avem de fapt 500 mp teren si am dori ea sa ramana cu 250 mp nu cum am semnat.
Multumiri inca o data!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala dana29 dana29 Buna ziua!As dori si eu sa ma lamuriti intr-o problema.Dupa decesul mamei am dezbatut succesiunea eu , sora mea si tatal.Tatal a cedat dreptul lui din partea ... (vezi toată discuția)
Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri flori54 flori54 Este ceea ce a intocmit sora mea cu mine si as vrea sa stiu daca ea poate folosi aceasta declaratie la tribunal pt. a-si trece in proprietate casa si ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)