avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala

Buna ziua!As dori si eu sa ma lamuriti intr-o problema.Dupa decesul mamei am dezbatut succesiunea eu , sora mea si tatal.Tatal a cedat dreptul lui din partea mamei noua( mie si surorii).Apoi tatal i-a vandut cotele parti surorii mele.Eu am ramas cu cota mea de la mama,ea cu restul. Imobilele ce ne-au ramas sunt in aceeasi curte .Ne-am inteles sa-mi dea o sulta de 5000 euro ,mi-a dat un avans de 1000 euro si am facut o declaratie notariala in care se spune ca s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei si noi doua ne-am inteles ca ea sa ramana cu casa si terenul de pe lotul 1 in suprafata de 250 mp iar eu cu casa si terenul de pe suprafata de 50 mp si ca mi-a dat avans de 100 euro din sulta de 5000 care va fi achitata la perfectarea actelor.Legal eu am 75 mp nu 50 dar notarul a luat dosarul de la succesiune ca tot acolo am dezbatut-o a luat suprafetele din actele ce erau la acel dosar,el nestiind nici ca tatal i-a vandut dupa aceia cotele surorii mele, eu am semnat si acasa am vazut ca de fapt nu este scris 75 mp la mine si 225 la ea.Partajul voluntar mai dureaza ca nu este gata cadastrul .Acum vreau sa va intreb daca este acest act valabil ca sora mea spune ca eu am fost de acord sa-i dau 250 mp ca am semnat si am luat si 1000 euro si ea nu va semna actele de partaj si scoaterea din indiviziune decat cand va scrie ca are 250 mp .Nu se satura i-a mai dat si tata pe ascuns tot ei teren acum mie vrea sa-mi puna o bancuta la poarta pe 50 mp.Va rog sa-mi raspundeti ca nu mai am somn si liniste mai vin si sfimtele sarbatori si eu sunt trista.
Un paste fericit va doresc si plin de bunatate!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 15:59, 2 Aprilie 2010
Inainte de semnare, notarul v-a da spre citire actul, Nu vi l- a dat? Mergeti din nou, impreuna cu sora, poate face o rectificare.. cine stie ... dar daca sora nu vrea.. pentru ca ii convine situatia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din indiviziune+delimitare cota dorita andra11970 andra11970 Buna ziua! Doresc sa-mi spuneti si mie ce pot face sa nu am probleme mai tarziu deoarece nu stii ce-ti ofera viata si orice act se poate ataca , as dori un ... (vezi toată discuția)
Schimbare intelegere turcu22 turcu22 Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)