avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri

Este ceea ce a intocmit sora mea cu mine si as vrea sa stiu daca ea poate folosi aceasta declaratie la tribunal pt. a-si trece in proprietate casa si terenuri,altele decat cel pt. care s-a intocmit intelegerea, in conditiile in care la sfarsitul acelei declaratii a fost mentionat faptul ca eu nu voi mai avea alte pretentii iar eu am semnat. Acum as vrea sa-mi cer partea mea din tot ce a ramas mostenire si as vrea sa stiu daca acea declaratie este valida in fata justitiei iar mie nu-mi ramane decat sa fac asa: #-o Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 15:18, 3 Aprilie 2011
daca nu e o declaratie notariala ar putea fi sanse sa promovati o actiune in instanta pt a va cere drepturile. insa din ce relatati pare a fi o declaratie de renuntare la mostenire. atunci succesiunea la notar nu s-a facut? nu ati dat declaratie de renuntare si in fata notarului?
nu, nu a fost facuta in fata unui notar, a fost o intelegere in familie si am semnat toti un text intocmit de sora mea, la mine in casa. Numai bine si multumesc.
Ar fi interesant de aflat ce intelegere ati facut, mai exact.

Daca declaratia nu imbraca forma unei conventii, ci este doar un act unilateral (prin care dumneavoastra va angajati la ceva), atunci mergeti si revocati declaratia la un notar public; nimic nu va impiedica sa faceti acest lucru.

Este posibil ca revocarea sa va ajute... in functie de ce contine acel "text".
Am primit de la sora mea contravaloarea unui ha de teren extraviran iar la sf. a fost mentionat faptul ca "sora mea(adica eu) nu va avea nici un alt fel de pretentii din ce a ramas de la parintii nostri. Apoi am semnat noi doua iar ca martori au semnat sotii nostri. Multumesc mult.O zi minunata.
Din ce observ, ati facut un fel de partaj, cu sulta. Chiar ati primit acei bani, sau doar ati consemnat acest lucru in mod fictiv?

Banuiesc ca ati facut conventia respectiva dupa ce au decedat amandoi parintii, nu?
Daca nu, atunci este un pact asupra unei succesiuni viitoare si este nula.

Alte discuții în legătură

Succesiune - mostenire rrizou rrizou Buna ziua Help!!! Lipsesc din tara de 22 de ani si am parere de lucruri numai ca vizitator. Sint in judecatorie cu fiica de la al doilea soti al mamei ... (vezi toată discuția)
Act de cedare mostenire mfstv mfstv Buna, tuturor de pe forum, Am si eu o intrebare pentru cine este in masura sa ma ajute. Mama mea a decis sa imi lase mie proprietatea ei. Eu mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Schimbare intelegere turcu22 turcu22 Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)