avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de cedare mostenire

Buna, tuturor de pe forum,

Am si eu o intrebare pentru cine este in masura sa ma ajute.
Mama mea a decis sa imi lase mie proprietatea ei.
Eu mai am o sora care este de acord cu acest lucru.
Se poate face un act prin care sa reiasa ca sora mea cedeaza de buna voie la dreptul de mostenire inca de cand este mama in viata ?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 17:29, 12 Iunie 2009
Un asemenea act este lovit de nulitate absoluta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu se pot face acte asupra unei mosteniri nedeschise inca (sucesiunea se deschide prin moarte).
Cel putin o solutie exista totusi. (si fara un asemenea act).
Bunaoara o vanzare curata.
Sau o vanzare cu rezerva uzufructului, vanzare la care sora consimte.
Aceasta din urma vanzare este prezumata a fi o donatie, dar cel ce a consimtit la instrainare nu mai poate cere reductiunea liberalitatii.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
romascanu, moderator
Sora mea vrea sa dea o declaratie de buna voie la notar prin care vrea sa renunte total la toate drepturile ei in urma decesului mamei noastre
O alta modalitate in afara de actul de vanzare - cumparare sau donatie nu exista nu exista?
Sora mea ar dori sa declare ea pe propria-i raspundere ca nu doreste nimic de la mama mea si ca este de acord sa primesc eu totul.
Cum spunea colega mai sus, e nula absolut o asemenea declaratie. Sau ...mai pe romaneste, este egala cu hartia igienica. E totuna cu situatia in care "v-ar garanta" pe vorbe. Puteti sa o credeti pe cuvant, ca si daca scrie, degeaba scrie. Mai tarziu (la moartea mamei) poate sa ignore ce a declarat pentru ca hartia nu are voaloare.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Mama este în viață. poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea? gesyka gesyka Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.se poate face o conventie notariala intre mine si sora ... mihadari mihadari buna ziua.se poate face o conventie notariala intre mine si sora( ptr un apartament in care am.investit 18 ani deoarece mi s.a promis de la parinti,, prin care ... (vezi toată discuția)