avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de cedare mostenire

Buna, tuturor de pe forum,

Am si eu o intrebare pentru cine este in masura sa ma ajute.
Mama mea a decis sa imi lase mie proprietatea ei.
Eu mai am o sora care este de acord cu acest lucru.
Se poate face un act prin care sa reiasa ca sora mea cedeaza de buna voie la dreptul de mostenire inca de cand este mama in viata ?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 17:29, 12 Iunie 2009
Nu accepta notarul, si chiar ar fi autentifica in graba...si nu s-ar uita pe continut...si ar semna ca primarul... actul tot este lovit de nulitate.

Asa sub semnatura privata il puteti incheia doar pentru linistea mamei dvs, dar dpdv juridic este nul absolut.

Singura manevra pe care o puteti face e ca intre mama dvs si sora dvs sa intervina un contract de imprumut - echivalent cu cota ei de mostenire.

La dezbaterea succesiuni acel imprumut se va scadea din cota ei, si practic va ramane restul dvs.

Nu e o solutie infailibila, dar daca sora accepta si mama vrea neaparat o hartoaga semnata la notar e pintre singurele solutii.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Mama este în viață. poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea? gesyka gesyka Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.se poate face o conventie notariala intre mine si sora ... mihadari mihadari buna ziua.se poate face o conventie notariala intre mine si sora( ptr un apartament in care am.investit 18 ani deoarece mi s.a promis de la parinti,, prin care ... (vezi toată discuția)