buna ziua.se poate face o conventie notariala intre mine si sora( ptr un apartament in care am.investit 18 ani deoarece mi s.a promis de la parinti,, prin care sora declara ca nu se va baga peste apartament dupa moartea lor).Ei, parintii i au facut acte pe o vila iar mie unul din părinți nu vrea( mama) deoarece are o boala psihica si ma vede ca pe dusmanul ei( paranoia).multumesc!
eu am semnat la notar si cu tata un precontract de vanzare pe partea care i se cuvine lui dandu.i o suma de bani( el delarand in scris ca a primit acesti bani).asa s.ar putea face o conventie notariala cu sora?
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce convenție ati semnat? Ce vreti sa conveniti, daca mama traieste?
Art.956 Cod civil
"Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii."
Așteptați decesul mamei și dezbateti succesiunea.
O sa conveniti atunci cine renunta, daca renunta și cine, ce pretentii bănești are.
Deocamdată, nu va mai agitati și nu mai încheiati diverse convenții, pentru că juridic nu au niciun efect.
O puteti ruga pe sora Dvs sa semneze o declaratie notariala in care recunoaste faptul ca ati investit in acel imobil (sa enumerati amenajarile), precum si valoarea acestor investitii. Macar atat puteti face pentru cazul in care ea nu ar renunta la succesiune dupa ce mama Dvs va deceda, atunci la imparteala sa nu intre valoarea cu care ati contribuit Dvs