Buna ziua,am o intrebare catre cei care ma pot ajuta si imi pot da un raspuns in acest sens.Este vorba despre o agresiune care am suferit-o,mai precis am fost batut de o persoana,si cel mai grav este faptul ca in urma agresiunii am suferit o fractura coroana-radiculara mai exact a fost extras un dinte din fata deoarece se clatina puternic si nu se mai putea face nimic pt a-l recupera,acum fiind cu un dinte lipsa chiar in fata.In certificatul-medico legal fiind specificat ca timp de ingrijire 7-9 zile desigur fiind specificat si aceasta fractura la dinte prin care a fost extras dintele respectiv.Intrebarea mea catre cei in masura pt a-mi da o explicatie este o informatie legat de despagubirile ce ar trebuii sa-i cer respectivului avand in vedere faptul ca mi-a fost extras acel dinte.Am depus reclamatie la politie urmand sa merg pe calea legala,din cite stiu in prima faza se merge pe impacarea partilor pt a nu se ajunge in instanta,in acest caz daca respectivul va binevoii sa ajungem la intelegere,categoric va platii lucrarea pt a-mi reface dantura,deoarece eu nu dispun inca momentan,si cam ce suma ca dauna morala sa cer avand in vedere acest traumatism.Aceasta intrebare este valabila si daca se va ajunge in instanta pina la urma. Va multumesc frumos
Buna ziua o intrebare legat la articolu violare de domiciliu,este posibil ca prin retragerea plangerii in instanta,pt ca s-a ajuns la judecare in instanta,cel care a reclamat fals o violare de domiciliu sa nu aiba repercursiuni penale pentru cel reclamat?categoric nu sint probe de fortat sau intrare fortata pt cel ce a reclamat violarea de domiciliu,acesta avand intentia sa-si retraga plangerea formulata la politie dar nu a fost luat in seama si a ramas acea declaratie initiala la dosar care este inaintat in instanta,care ar fi probabilitatile pt cel reclamat sa nu aiba probleme de natura penala?? Va multumesc
Buna ziua,o intrebare daca se poate,in urma unei agresiuni avute in urma cu o saptamana,am scos certificatul medico-legal prin care am nevoie circa 12-14 zile de ingrijiri medicale,in urma agresiunii suferite avand fractura de piramida nazala.As dorii sa stiu in cazul in care as intentiona sa ma impac cu respectivul fara sa se mai ajunga cu declaratii la politie,instanta la tribunal etc,cam ce suma de bani as putea sa-i cer avand in vedere leziunea avuta constatata prin certificatul medico-legal?
In cazul in care nu reusesc sa ajung la o intelegere cu respectivul,din cite am inteles un avocat ar putea sa-mi ceara in jur de 10 milioane pt a ma apara,bani pe care in urma finalizarii procesului e de datoria inculpatului de a suporta cheltuielile legate de judecata?si pe langa acestea daunele morale? Va multumesc frumos