avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in legatura cu o agresiune suferita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in legatura cu o agresiune suferita

Buna ziua,o intrebare daca se poate,in urma unei agresiuni avute in urma cu o saptamana,am scos certificatul medico-legal prin care am nevoie circa 12-14 zile de ingrijiri medicale,in urma agresiunii suferite avand fractura de piramida nazala.As dorii sa stiu in cazul in care as intentiona sa ma impac cu respectivul fara sa se mai ajunga cu declaratii la politie,instanta la tribunal etc,cam ce suma de bani as putea sa-i cer avand in vedere leziunea avuta constatata prin certificatul medico-legal?
In cazul in care nu reusesc sa ajung la o intelegere cu respectivul,din cite am inteles un avocat ar putea sa-mi ceara in jur de 10 milioane pt a ma apara,bani pe care in urma finalizarii procesului e de datoria inculpatului de a suporta cheltuielile legate de judecata?si pe langa acestea daunele morale? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:01, 8 August 2012
intai de toate trebuie sa depuneti reclamatie la politie in termen de 2 luni de zile de la agresiune, la care sa anexati si certificatul IML.
Apoi puteti negocia cu vinovatul ce sume doriti dvs. daca nu se ajunge la o intelegere, plingerea ramine valabila si se va merge in instanta doar daca parchetul considera ca exista o infractiune.
trebuie sa aveti in vedere faptul ca este posibil ca vinovatul sa fie insolvabil si orice sume veti avea in sentinta de condamnare nu va putea fi obtinuta. deci, o suma mica obtinuta in umra negocierilor este mai buna decit una mai mare dar imposibil de executat silit.
In urma agresiunii suferite puteti depune plangere penala si solicita pe langa tragerea la raspundere penala a agrsorului si daune materiale si morale.

Daunele materiale vor consta in sumele de bani cheltuite cu spitalizarea, medicatia, obtinerea certificatului medico-legal, daca e cazul completarea veniturilor salariale in cazul in acre ati fost in concediu si nu ati beneficiat de 100% din drepturi.

Daunele morale reprezinta echivalentul suferintei psihice, a stresului a sperieturii in urma agresiunii suferite.

Toate acestea la putei obtine in urma condamnarii agresorului. Se vor adauga cheltuielile cu avocatul, insa veti recupera tarziu acesti bani de la inculpat, cel putin peste 1an.
In plus daca nu achita de buna voie va tb sa apelati la un executor judecatoresc, costuri care vi se vor adauga celor deja mentinate, plus timpul necesar executarii si riscul ca inculpatrul sa nu aiba nimic pe numele lui pana la data executarii.

Sfatul meu este sa solicitati o suma de bani daca agrsorul este dispus sa plateasca si sa luati acesti bani. Probabil ca suma va fi mai mica decat prin instanta , dar aveti certitudinea ca ii luati acum.

Aveti grija sa nu va duca cu vorba peste cele 2 luni de la data agresiunii in care puteti face plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila si despagubiri carmen b. carmen b. seara buna, revin aici cu intrebari... am fost dimineata la politie,am dat din nou inca o declaratie,imi mentin plangerea penala impotriva fostului sot ce ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri pot cere persoanei vinovate de accidentul rutier in care am fost implicat? danielmoldovan danielmoldovan Buna ziua! Acum 2 saptamani am suferit un accident rutier, impact frontal, in urma caruia am stat 7 zile in spital, timp in care am fost operat la picior, ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si morala demosequence demosequence In urma cu 2 luni jumate am fost victima unei agresiuni fizice si morale, amenintati cu moartea si injurii grave. Am facut toate demersurile la Politie, cazul ... (vezi toată discuția)