avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce despagubiri pot cere persoanei vinovate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce despagubiri pot cere persoanei vinovate de accidentul rutier in care am fost implicat?

Buna ziua!
Acum 2 saptamani am suferit un accident rutier, impact frontal, in urma caruia am stat 7 zile in spital, timp in care am fost operat la picior, rotula rupta + deplasare. Tot in urma accidentului masina personala a fost avariata in proportie foarte mare, fiind declarata dauna totala.
Dupa operatie sunt obligat sa stau in pat cu piciorul imobilizat 4 saptamani dupa care in cazul in care totul decurge bine sa incep perioada de recuperare, care va necesita de asemenea spitalizare.
Intrebarea mea este, ce despagubiri pot cere persoanei care e vinovata de producerea accidentului?
Precizez ca aceasta persoana are asigurarea RCA valabila si amandoua partile am dori sa cadem la pace fara a ajunge in instanta.
Cel mai recent răspuns: danielmoldovan , utilizator 15:12, 19 Februarie 2009
Care este numarul zilelor de ingrijiri medicale atestate de certificatul medico-legal?
Din cele mentionate de dvs , reiese ca prejudiciul este unul important...
Dvs aveti dreptul la repararea prejudiciului cauzat (prejudiciul efectiv cauzat si beneficiul nerealizat) care este constituit din daune materiale si morale.
Astfel , sunteti indrituit a obtine daune materiale cu privire la masina , spitalizare, imposibilitatea prestarii muncii dvs , si daunele morale pt suferinta cauzata in urma acestui impact...
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Despagubirile sunt atat materiale ,cit si morale. In ceea ce priveste cuantumul acestora le puteti stabili de comun acord cu cel vinovat de producere sau in instanta. Exista posibilitatea de a nu se mai ajunge in instanta,daca picati la o intelegere.
privind persoana dvs si starea de sanatate afectata....daune totale cam de 7.000-8.000 euro
incercati mai mult dar nu cred ca obtineti.
aveti grija sa va recuperati si banii pt masina
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Certificat medico-legal inca nu am. De unde il obtin? De la spitalul la care s-a efectuat operatia?
Certificatul medico-legal il puteti obtine de la IML.

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale accident rutier ma2001 ma2001 Buna ziua. In luna februarie 2018 am fost implicat intr-un accident rutier, in care o persoana a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)