avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresiune fizica si morala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresiune fizica si morala

In urma cu 2 luni jumate am fost victima unei agresiuni fizice si morale, amenintati cu moartea si injurii grave. Am facut toate demersurile la Politie, cazul a fost inaintat la Parchet... acum astept solutionarea.
In urma acestei agresiuni am obtinut un certificat medico-legal cu ingrijiri medicale de 3 zile.

As dori , va rog frumos, sa stiu daca pot cere daune morale pentru al descuraja deoarece este o persoana violenta cu multe antecedente de agest gen la activ.

Intrebarea mea este: daca pot sa solicit despagubirii pentru aceasta agresiune fizica/morala, tinand cont ca s-a intamplat acum 2 luni jumate, si cat pot cere?

Va multumesc.
Va puteti constitui parte civila solicitand daune morale si materiale(cheltuieli medicamente,alte cheltuieli ce pot fi dovedite,conSult la medic etc).TIinand cont de zilele de ingrijiri medicale sumele obtinute vor fi destul de mici..Concluzie puteti solicita ca daune morale orice suma oricum primiti o suma relativ modica
Nu cunosc situatia de fapt, dvs puteti solicita dar este posibil ca dosarul sa nu ajunga in instanta avand in vedere nr. mic de zile de ingrijiri medicale iar agresorul posibil sa primeasca numai o amenda administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu o agresiune suferita ContSters261094 ContSters261094 Buna ziua,o intrebare daca se poate,in urma unei agresiuni avute in urma cu o saptamana,am scos certificatul medico-legal prin care am nevoie circa 12-14 zile ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune morale si materiale Andrei211 Andrei211 Buna ziua :) Am am si eu o intrebare cu privire la o plangere pentru loviri si alte violente agresor minor cu putin inainte de 18 ani , 8-9 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)