avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cuantum daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cuantum daune morale si materiale

Buna ziua :) Am am si eu o intrebare cu privire la o plangere pentru loviri si alte violente agresor minor cu putin inainte de 18 ani , 8-9 zile de ingrijiri medicale de la legist.
Cat de mari vor fi daunele morale ? Cele materiale presupun ca se vor restrange la decontarea a catorva pastile si unguente si eventual cu transportul
Cum ar trebui formulate sau motivate daunele morale si in ce cuantum vor veni acestea ? Spre exemplu ma gadesc la:
- lipsa de la cursuri pe o perioada de cateva saptamani
- afectarea imaginii in societate - lovirea a fost in strada inconjurat de persoane cunoscute / traume psihice , dar fara nimic primit de la medic competent
Ce ar mai fi de adaugat ? in cazul in care legea prevede anumite daune cu tot cu articole

MULTUMESC . Imi cer scuze daca am scris bazaconii dar nu cunosc legea intr un mod foarte deosebit
Ps: Agresorul nu are antecedente , ce pedeapsa risca acesta ? inafara de amenda de 800 de lei initiala din noapte violentei
Eu nu l am lovit , injurat , instigat la violenta in niciun fel ( martori prezenti ) si cred ca si a recunoscut fapta.
Am si niste conversatii de ale lui cu diferite persoane , unde sunt prezente amenintari cu moartea , s a interesat de program , dar si mesaje publice pe o retea de socializare ' sa vezi cand te prind '
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
Andrei211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:15, 21 Mai 2016
Puteți obține daune materiale și daune morale.
Daunele materiale se vor restrânge la cheltuielile pe care le-ași făcut, pierderile pe care le-ați suferit sau câștigul nerealizat, dovedite prin acte și martori.
În ce privește daunele morale se pot invoca aspectele menționate de către dvs precum și altele, în funcție de circumstanțe.
Nu contează ce pedeapsă i se va aplica persoanei deoarece daunele vor fi stabilite luându-se în considerare răspunderea civilă delictuală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico_legal bodeacrinela bodeacrinela mama mea a fost lovita de catre un vecin. la medic i s-a scris pe certificat ca necesita 1-2 zile ingrijiri med si ca este in soc post traumatic. ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu un sfat iulyk_iulyan iulyk_iulyan Problema este urmatoarea : In urma cu mai multe zile fratele meu a fost intr-o localitate vecina a fost intr-un bar cu un prieten iar cand au plecat din bar ... (vezi toată discuția)