avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat medico_legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat medico_legal

mama mea a fost lovita de catre un vecin. la medic i s-a scris pe certificat ca necesita 1-2 zile ingrijiri med si ca este in soc post traumatic. ce inseamna asta?
Cel mai recent răspuns: Stefan91 , utilizator 20:00, 28 Martie 2011
asta inseamna ca fapta vecinului este aceea de loviri si alte violente. puteti sa si contestati certificatul, puteti sa faceti plangere penala impotriva vecinului in care sa va constituiti parte civila si sa solicitati si daune morale afara de daunele materiale.
socul post traumatic-este o forma de exprimare care reda in esenta starea psihica suferita de o persoana supusa unei traume emotionale si nu numai.
fapta savarsita de vecinul mamei dvs este de sorginte penala.actiunea penala se poate pune in miscare doar la plangerea prealabila.impacarea partilor stopeaza actiunea penala.decizia apartine mamaei dvs.de obicei, impacarea partilor presupune o intelegere de ordin pecuniar.
:stunned: soc postraumatic : aveti grija ca o vreme sa nu fie bruscata nici verbal macar sau sa nu aiba vertijii ba chiar sa nu isi piarda cunostinta. ar fi bine sa mergeti la un dr. pshiatru si sa-i spuneti ce a patit sau solicitatii si medicului legist citeva sfaturi medicale si ce anume sa-i prescrie
daca nu are foarte multe zile de ingrijiri ci numai 1-2 mama are sanse sa-l reclame pe agresor sau acestuia nu i se va face nimic?
Sa faca plangere. O amenda tot ii da.

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune morale si materiale Andrei211 Andrei211 Buna ziua :) Am am si eu o intrebare cu privire la o plangere pentru loviri si alte violente agresor minor cu putin inainte de 18 ani , 8-9 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
..lovire... alex83 alex83 buna seara..tata socru a avut o altercatie cu un vecin din sat(ia dat 2 palme peste fata).acesta a depus plangere la polite din care reies ... (vezi toată discuția)