Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în urma cercetărilor am fost sfătuit să mă duc la IML... Ce poate patii agresorul și cu ce mă aleg eu???
Agresorul poate fi acuzat de loviri si alte violente, daca faceti plangere. Dvs puteti primi daune materiale (pentru ingrijiri medicale) si eventual daune morale (pentru trauma suferita).
Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii
Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Bună ziua...
După acel incident mai sus menționat, am înțeles de la un locatar că ar avea dublă fractură la picior (45 zile) de îngrijiri medicale. Eu am lucrarea dentară dislocată și dureri la spate... Precizez că sânt și operat de hernie de disc. Care ar putea fi consecințele de ambele părți??? Cu stimă și respect.
Vreau să precizez faptul că eu încă nu am un act final de la IML, dar urmează în cursul zilei de mâine....