Nu neapărat. După caz însă, ar putea fi vorba despre o anumită infracțiune, gen amenințare, șantaj, violență verbală, care au condus la instalarea atacului de panică.
ART. 193 C.P.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Elementul material al infractiunii consta in lovirea sau exercitarea oricarei alte violente, inclusiv psihice dar care sa cauzeze suferinte fizice asupra corpului omenesc.
Astfel, pentru existenta infractiunii de loviri sau alte violente nu este necesar intodeauna sa existe un contact fizic intre agresor si victima, fapta putand fi comisa prin orice fel de violente care sa produca o suferinta fizica, deci si printr-o violenta psihica de genul unei sperieturi foarte puternice.
Urmarea imediata consta in suferinta fizica, indiferent de intesitate produsa prin actiunea sau inactiunea faptuitorului. Mai trebuie sa stiti ca fapta nu este tipica, daca s-au produs numai suferinte psihice.
Trebuie dovedita insa legatura de cauzalitate intre actele de violenta si suferinta fizica produsa.
Multumesc. Victima a asistat la o fapta de lovire si punerea in primejdie a vietii a altei persoane, acesta e cazul concrez, doar sa nu se confunde denuntul persoanei cu plangerea prealabila pentru propria trauma psihica...
Blestem
Angel Mariana
Un primar a fost blestemat de un cetatean ca sa isi vada copii in sicriu de plumb. Primarul a facut denunt penal in baza art 257 NCP si 193. Se stie ca ... (vezi toată discuția)