la data de 28.03 2012 am depus o plangere la parchet pentru abandon de famile la care inca nu am primit nici un raspuns.la data de 15 06.2012 am mai depus inca o plangere la parchet tot pentru aceeasi fapta insa politistul mi-a spus ca la aceasta a doua plangere nu se mai fac cercetari si se cumuleaza cu cea depusa la data de 28.03 2012.e legala aceasta procedura?va multumesc anticipat pentru raspuns
am depus o plangere penala la parchet pe data de 28.03 2012.pentru abandon de familie.dosarul a fost dat pentru cercetare politiei am fost audiata si eu si fostul meu concubin insa dosarul nu s-a intors catre parchet.va rog respectuos sa imi spuneti care este termenul pe care il are politistul pentru a inainta dosarul inapoi parchetului,si daca pot legal sa i-au masuri impotriva politistului.(doresc sa mentionez ca din luna iulie imi spune ca dosarul este complet si ca urmeaza sa ajunca la parchet insa nici pana astazi dosarul nu a ajuns).va multumesc anticipat!
doamna adevarul este ca ma deranjeaza atitudinea sfidatoare pe care o are fostul meu concubin..nu am loc de munca nu au ce sa imi faca..sincer imi cresc singura fetita de 5 ani fara ajutorul lui si m-am resemnat cu acest lucru dar as vrea totusi ca se aplica legea..daca trebuie sa faca puscarie sa faca. oricum va multumesc foare mult pentru raspuns..o sa incerc sa merg mai departe,incercarea moarte n-are
atunci sa fie condamnat doamna,sub o forma sau alta acesta tot trbuie sa plateasca pentru faptele sale.nu poti sa faci un copil si sa te prezinti in fata unui procuror sa spui ca nu am loc de munca si nu ma intereseaza.daca nici eu nu as lucra si nu mi-as intretine copilul ce s-ar alege de soarta acestui copil?din ce traieste?intr-un an de zile de cand s-a dat sentinta el nu a realizat nici un venit?nu e nici macar asistat social,a fost verificat si nici macar nu se afla in cautarea unui loc de munca,si nici nu primeste ajutor social de la stat.legi trbuie sa existe.sau doriti sa ma convingeti ca eu am o sentinta pe care pot sa o pun in vitrina si sa sterg praful de pe ea?
"instata constata ca paratul,desi apt de munca,nu contribuie in niciun mod la intretinerea minorei,in conditiile in care conform art 402 cod civil.......baza de calcul a pensiei de intretinere fiind data de venitul minim pe economie pe care paratul,apt de munca,se presupune ca il realizeaza nefiind facuta dovada unui loc de munca a paratului si nici dovada acesta realizeaza venituri impozabile...."
va multumesc pentru raspuns.va rog frumos sa imi spuneti daca contest decizia parchetului la procurorul ierarhic superior in cat timp de la depunerea contestatiei ar trebui sa primesc o rezolutie?iar daca si aceasta imi este nefavorabila pe baza sentintei pe care o am si a rezolutiei parchetului plangerea trebuie sa o fac catre tribunal sau catre judecatorie?insist mult pe timp deoarece dupa cum am mentionat si plangerea mai sus relatata nici in 5 luni nu mi-a fost solutionata..parchetul nu are un termen pentru solutionarea plangerilor?
doresc sa mentionez ca in data de 31 ian a,c am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care fostul meu concubin a fost obligat la plata sumei de 175 ron lunar reprezentand plata pensiei intretinere minor de la data introducerii actiuni adica 06,09,2011 si pana la majoratul fiicei noastre sau pana la alte dispozitii ale instantei,suma ce se va indexa de drept.si trimestrial in functie de rata inflatiei.in data de 28 martie 2012 am depus o plangere penala la parchetul de pe langa tribunalul covasna pentru neplata pensiei alimentare si abandon de familie.parchetul a dat spre solutionare catre politia de proximitate iar in urma cercetarilor efectuate de catre acestia care nici acum nu s-au finalizat(as dori sa imi spuneti va rog si ce termen are politia sau parchetul de solutionare a unui dosar,va multumesc anticipat)astazi 10 august a.c. politistul imi aduce la cunostiinta urmatoarele: in urma cercetarilor efectuate de catre acestia reiese ca fostul meu concubin nu are nici o sursa de venit,nu detine proprietati,terenuri sau alte bunuri deci prin urmare nu se incepe urmarirea penala impotriva lui (adica asta vor propune parchetului) doresc sa subliniez faptul ca in timpul procesului pe care l-am avut, fostul meconcubin a declarat ca nu are loc de munca si totusi instanta a considerat ca este apt de munca si la obligat la plata sumei de 175 ron lunar.mentionez ca nu am primit nici o suma de bani pentru minora pana in prezent.va rog respectuos sa ma indrumati ce pasi pot sa urmez daca rezolutia pe care o voi primi de la parchet va fi de neincepere a urmaririi penale.stiu ca pot contesta aceata decizie insa nu stiu cui trebuie sa ma adresez si cum sa motivez aceasta contestare.mentionez ca tot politia a constat ca nu este nici inregistrat la fortele de munca ca se afla in cautarea unui loc de munca,si nici ca ar fi asistat social adica ar primi ajutor social.si totusi se pare ca raspunsul este nup.chiar nu se poate lua nici o masura impotriva lui? va multumesc anticipat