avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate NICULIN

Activitate NICULIN

Repartizat ciclic
Buna ziua! Pe portalul Judecatoriei, la dosarul in cauza, dupa data 18 mai, de cand a aparut la Tip solutie: " amana cauza pentru 25 .oct". , in data de 21 iunie , apare : Termen preschimbat, la solutia pe scurt: " REPARTIZAT CICLIC, conform procesului verbal atasat"
la Document este data de : 25 octombrie 2022 ( data la care a fost amanat initial!!!!)
Nelamurirea noastra este urmatoarea: ce insemana REPARTIZAT CICLIC si de ce apare la data documentului 25 oct. si nu data de 21 iunie , cand s-a umblat iar la dosar?
Va multumesc!
Am inteles acum, motivul pentru care nu s-a platit taxa de timbru judiciar. Va multumesc!

Buna ziua!
Intr-un proces , unde avem calitatea de parati, reclamantul a cerut modificarea cererii in actiune, pana la data procesului, stabilita de instanta. Intrebarea este urmatoarea: Actiunea initiala a fost scutita de taxa de timbru, iar in cazul cererii modificatoare formulata de reclamant sunt incidente dispozitiile OG nr. 80/2013, privind taxele de timbru judiciar.
Cine stabileste taxa de timbru judiciar si cand trebuie achitata, inainte de data cand are loc procesul?
Se poate cere de catre parati, ca nu s-a achitat taxa pana la proces?
Va multumesc!
Da, asta vroiam sa aflu, daca nu avem avocat, si ne prezentam la proces, iar cei din alte localitati pot atasa la dosar cheltuielile de cazare si transport. Va multumesc frumos!
CHELTUIELI DE JUDECATA CU CAZAREA SI TRANSPORTUL
Buna ziua! In situatia in care nu este avocat, pentru a fi reprezentat in instanta, paratul fiind din alt judet, poate solicita cheltuielile de judecata cu transportul si cazarea la hotel?
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția chitanta onorariu avocat
Va multumesc frumos! Avocatul in cauza, chiar isi bate joc de clientii lui!!!!!Cum poate sa-i "pacaleasca" cu astfel de cereri?
chitanta onorariu avocat
Buna ziua!.
Va solicit un raspuns, referitor la depunerea chitantei onorariu avocat de catre parat sau reclamant la dosarul cauzei. Daca este corect sa se ceara de catre una din parti , depunerea la dosar a chitantei onorariu de catre partea "adversa" la primele infatisari . conform art. 452, din CPC, =este necesar să se facă dovada existenţei şi întinderii cheltuielilor de judecată, în condiţiile legii=. Nedepunerea acesteia, poate fi un motiv de suspendare a procesului? Se cere in instanta de catre parat, aratand ca exista suspiciunea, de a mari onorariul in avantajul reclamantului, dupa cum arata actiunea in instanta!!!!
Va multumesc frumos!
Mulțumesc frumos!
Asta era nelamurirea noastra. Acum am inteles, reclamantul sa faca demersurile. Multumesc frumos!
Noi suntem chemati in instanta , ca parati si sunt nepoti de frati tot parati, carora nu le cunoastem adresa( sunt plecati din tara si nu putem da de ei) . Ce se intampla cu cota lor. Multmesc.