avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate stoicescubogdan

Activitate stoicescubogdan

Răspuns la discuția certificat energetic
asa stiam si eu dar am mai citit prin alte parti si sunt mai multe pareri....de exemplu, de clauza asta la notar nu stiam ,bine , nu stiu daca este adevarata
vreau sa cumpar un apartament(cash) iar proprietarul mi-a zis ca nu mai scoate cerfiticatul energetic ca nu este obligatoriu.am mai citit pe undeva ca nu este obligatoriu dar notarul pune un fel de clauza in contract cum ca "vanzatorul si cumparatorul au ajuns la o intelegere si nu trebuie sa prezinte acest act, cumparatorul luan asupra lui consecintele legii ...nu stiu care"..
...deci este obligatoriu sau nu...
Răspuns la discuția Apartament
nu vrea prin transfer bancar(ca ii ia comision), o sa mai incerc, ba chiar o sa-i impun chestia asta si o sa-i platesc eu comisionul de retragere(oricum ,mie tot imi ia comision daca ii dau cash).Notarul eu l-am ales, am vorbit deja cu el si a zis ca e mai bine prin banca.
Bine, eu imi fac griji sa nu se ridice baiatul ei cu pretentii....si sa conteste actul de v/c
ok..nu e chiar aceeasi situatie la mine...eu nu am nici o treaba cu doamna care vinde, care are 90 de ani(nu e matusa nu e bunica, nu ne cunoastem)....nu fac un contract de v/c in scopul ingrijirii sau intretinerii sale...ea va fi asistata la semnarea contractului de catre nepotul ei si sotia acestuia....oricum, o sa iau si eu un martor sa fie de fata cand ii dau banii..
la ce se refera mai exact legea 17/2000 (referitoare la protectia varstinicilor) , in aceiasi situatie sunt si eu persoana care vinde are 90 de ani
Răspuns la discuția vanzare cumparare
am gasit un caz, asemanator, in care un domn avocat ii recomanda persoanei care cumpara sa fie foarte atenta, citez >Aveti grija, doar, daca bunica este intr-o varsta prea avansata si eventual nitel bolnava, sa fie respectate prevederile Legii 17/2000 (referitoare la protectia varstinicilor) >

stie cineva mai exact la ce se referea?
nu stiu , nu cred ca e treaba mea daca persoana in varsta are unde sa stea dupa ce vinde proprietatea sau alte chestii de genul asta.

s-a mai intalnit cineva cu situatii din astea? se apropie data de eliberare a certificatului de la IML si chiar nu stiu cum sa procedez.
am fost la un notar, recomandat de cineva si mi-a spus ca nu este nici un fel de problema chiar daca nu este si baiatul doamnei prezent...daca ea e proprietara si are act de la IML si pretul este unul corect(chiar peste grila lor notariala) poate sa semneze orice acte...
....daca stie cineva altceva decat ceea ce mi-a spus mie notarul .....primesc cu mare drag orice sfat si orice informatie...
ms pt raspunsuri si pt sfaturi ...asa o sa fac...daca nu este si fiul doamnei prezent nu semnez nici un contract..o seara buna
eu cred ca baiatul nici nu stie de vanzarea apartamentului, asta e problema,doamna va veni insotita de nepot si sotia acestuia...si nu vreau ca dupa ce va afla sa ne judecam prin tribunale...bine,in cel mai rau caz nu stiu ce s-ar putea intampla,doar sa-i dau apartamentul si sa-mi dea banii inapoi....zic eu ..pac pac..:sticktongue: