avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament

Buna ziua. Situatia e in felul urmator: bunica detine un apartament, care in caz de deces revine fiilor ei, acestia fiind 2 la numar. Insa ea nu doreste sa-l lase vreunuia dintre ei, amandoi fiind dispusi la a-l vinde sau alte prostii de genul. Dorinta bunicii este ca apartamentul sa ramana permanent in familie.

Astfel bunica s-a gandit sa-l treaca pe numele meu, eu fiind singurul nepot major pe care-l are, si singurul nepot care a crescut cu ea de la o varsta frageda. Intrebarea e urmatoarea: poate sa-l treaca pe numele meu facand un fel de contract de vanzare-cumparare? Este legal asa ceva?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stoicescubogdan , utilizator 19:01, 4 Septembrie 2012
Este legal sa il vanda la notariat . Insa cei doi copii pot sa atace dupa deces contractul de vanzare pentru diverse motive si aspecte juridice.
Este perfect legal.:)

Fiecare dispune cum doreste de bunul sau pe timpul vietii.

cred ca cel mai bine ar fi sa vi-l vanda cu clauza de intretinere si uzufruct viager.
Unul dintre cei 2 fii ai ei este tatal meu. Bunica a incercat sa evita un conflict intre cei doi, tocmai de aceea ar dori sa-l treaca pe numele meu.

Spuneti ca este posibil sa fie probleme dupa incheierea contractului?

PS: Astept cat mai multe sfaturi din partea voastra. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
McKay, utilizator
Va sugerez sa incheiati cu bunica dvs. un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu renta viagera lucialuca lucialuca Buna ziua! Ce riscuri implica pentru cumparator un contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Ce precautii ar trebui sa isi ia cumparatorul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
vanzare cumparare stoicescubogdan stoicescubogdan baiatul unei doamne de 90 de ani poate anula contractul de vanzare cumparare incheiat de aceasta ,doamna avand dovada de la IML ca este in toate facultatile ... (vezi toată discuția)