baiatul unei doamne de 90 de ani poate anula contractul de vanzare cumparare incheiat de aceasta ,doamna avand dovada de la IML ca este in toate facultatile mintale?
Inteleg ca va referiti la un contract de vanzare-cumparare semnat de aceasta doamna , avand la baza un certificat medico-legal. Baiatul doamnei poate face orice actiune in ceea ce il priveste, dar trebuie sa se bazeze pe fapte si dovezi extrem de concludente ca sa poata anula un act de asemenea factura. Daca s-au incalcat obligatii si drepturi trebuie sa demonstreze.
vreau sa cumpar un apartament,in situatia asta, si am inteles(din auzite si din anumite forum-uri), ca baiatul doamnei sau chiar doamna se pot razgandi si te pot da in judecata pt diverse motive...ca e nebuna, ca nu a primit banii, sau ca nu am luat un ragaz de 3 zile de la incheierea contractului sa verific daca are datorii...
motivele astea le-am luat dupa forum de la persoane care au patit asa ceva si m-au cam pus pe ganduri si nu stiu ce sa fac ...poate ma risc prea mult...sau poate ,ma gandesc eu, sa-l chem pe baiat sa dea o declaratie ca este de acord cu vanzarea...
Poi daca ii oferiti un pret la fel cu cele de pe piata nu are de ce sa zica ca nu a avut discernamant. Asa ar putea spune orice copil despre parinti, chiar mai tineri, care vand case. Daca actele sunt in regula si pretul este unul normal nu are ce sa faca. Ca a primit sau nu banii sau ce a facut cu ei nu e treaba copiilor. Cazuri din cele amintite de dvs sunt cand casele sunt donate sau vandute pe sume derizorii, ori batranii cad victimile unor excroci.