Bună ziua.
Doresc să achiziționez un teren.
Proprietara este o bătrână de 80+ ani cu senilitate care nu-și recunoaște câteodată nici proprii copii.
Discuțiile au fost purtate cu o fiică a vânzătoarei, fiica ce ne-a spus că va obține o împuternicire de la mama ei și ea va fi cea care va vinde terenul.
Doresc să știu ce probleme pot apărea o dată cu cumpărarea terenului în condițiile în care doamna mai are și alți copii (care acum fiica spune că sunt de acord cu vânzarea). Există riscul ca actul de vânzare-cumpărare să fie anulat în instanță după moartea bătrânei? Ce s-ar întâmpla cu suma plătită?
Vă mulțumesc.
Buna ziua,
Eu zic sa incheiati vanzarea doar daca fiica dumneaei va prezinta un certificat medico-legal din care sa rezulte ca doamna nu are probleme mintale (este in deplinatatea facultatilor mintale) sau o imputernicire notariala de la mama dansei, care la fel, trebuie sa fie insotita/emisa dupa dupa un examen medico-legal al doamnei.
Asa... riscati sa cumparati si ceilalti mostenitori sa ceara anularea actului in instanta, sa obtina castig de cauza si dvs. sa va chinuiti sa recuparati banii de la cea de la care ati cumparat ( care sigur o sa-i cheltuie...).
Nu ar strica sa vada actele si un avocat inainte de semnare (sau sa mergeti impreuna la notar).
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Dacă aș obține acordul scris (la notar) al tuturor moștenitorilor (copiii bătrânei) cum că sunt de acord cu vânzarea, mai am același risc?