avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare teren - probleme juridice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare teren - probleme juridice

Bună ziua.
Doresc să achiziționez un teren.
Proprietara este o bătrână de 80+ ani cu senilitate care nu-și recunoaște câteodată nici proprii copii.
Discuțiile au fost purtate cu o fiică a vânzătoarei, fiica ce ne-a spus că va obține o împuternicire de la mama ei și ea va fi cea care va vinde terenul.
Doresc să știu ce probleme pot apărea o dată cu cumpărarea terenului în condițiile în care doamna mai are și alți copii (care acum fiica spune că sunt de acord cu vânzarea). Există riscul ca actul de vânzare-cumpărare să fie anulat în instanță după moartea bătrânei? Ce s-ar întâmpla cu suma plătită?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gbaii , utilizator 11:33, 22 Iunie 2020
Buna ziua,
Eu zic sa incheiati vanzarea doar daca fiica dumneaei va prezinta un certificat medico-legal din care sa rezulte ca doamna nu are probleme mintale (este in deplinatatea facultatilor mintale) sau o imputernicire notariala de la mama dansei, care la fel, trebuie sa fie insotita/emisa dupa dupa un examen medico-legal al doamnei.
Asa... riscati sa cumparati si ceilalti mostenitori sa ceara anularea actului in instanta, sa obtina castig de cauza si dvs. sa va chinuiti sa recuparati banii de la cea de la care ati cumparat ( care sigur o sa-i cheltuie...).
Nu ar strica sa vada actele si un avocat inainte de semnare (sau sa mergeti impreuna la notar).
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca veti reusi sa faceti actul de vanzare si nici nu ar fi indicat sa va complicati.
Se va face o expertiza psihiatrica la IML.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Dacă aș obține acordul scris (la notar) al tuturor moștenitorilor (copiii bătrânei) cum că sunt de acord cu vânzarea, mai am același risc?
Nu are nicio relevanta acordul lor si nici notarul.nu va face actul de care ziceti.
Cel mult... puteti astepta decesul doamnei, mostenitorii fac succesiunea si apoi toti va vand partile dumnealor dvs.
Sau cautati altceva...

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Achizitionare teren cristitotora cristitotora Doresc sa cumpar un teren de la o femeie care are 85 de ani. Pot avea mai tarziu probleme cu mostenitorii din cauza varstei batranei? (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)