avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare teren

Doresc sa cumpar un teren de la o femeie care are 85 de ani.
Pot avea mai tarziu probleme cu mostenitorii din cauza varstei batranei?
Sigur, mostenitorii ei ar putea sustine ca nu mai avea discernamant. Ar trebui o expertiza medico-legala care sa ateste faptul ca e in deplinatatea facultatilor mintale.
Va recomand sa mergeti cu doamna la INML (institutul de medicina legala) si sa solicitati eliberarea unui certificat medico-legal din care sa rezulte ca doamna nu are discernamantul afectat!
Daca aveti acest document contractul de vanzare-cumparare este imbatabil!B-)
daca vanzarea se face in conditiile legii nu aveti nici o problema.
Totusi , un certificat medico-legal care sa ateste ca batrana este in deplina facultatilor mintale preintampina acea posibitatea de desfiintare a unui act , pe considerentul lipsei discernamantului , care atrage nulitatea relativa si este un motiv ce poate fi invocat in termen de 3 ani de la cunoasterea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui imobil Mitrita_no1 Mitrita_no1 Buna seara . Bunici vor sa i-mi lase o casa la curte cu tot cu teren , au un singur copil ,baiat ,iar mama ,nora lor nu prea este multumita ca vor sa i-mi ... (vezi toată discuția)