avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui imobil

Buna seara .
Bunici vor sa i-mi lase o casa la curte cu tot cu teren , au un singur copil ,baiat ,iar mama ,nora lor nu prea este multumita ca vor sa i-mi lase casa .Bunici au o varsta de 80 ani ,sunt in deplinatatea facultatilor mintale deci sunt sanatosi tun.As dori sa i-mi spuneti care ar fi actul cel mai bun neatacabil. Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 19:26, 6 Decembrie 2009
Un act de vanzare-cumparare.
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.
De regula, nu exista act translativ de proprietate care sa nu poata fi atacabil, daca sunt incalcate dispozitii legale in materie.
Daca bunicii dvs au si alti mostenitori legali este recomandat sa isi scoata de la INML certificate medico-legale care sa ateste ca au discernamant! In felul acesta faceti actul de vanzare-cumparare (fie ca este simplu sau cu uzufruct viager) de neatacat!
B-)
Intradevar colegi mei au dreptate, este de preferat si va recomand contractul de vanzare - cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare teren cristitotora cristitotora Doresc sa cumpar un teren de la o femeie care are 85 de ani. Pot avea mai tarziu probleme cu mostenitorii din cauza varstei batranei? (vezi toată discuția)
Impartire casa si teren popescu laurentiu popescu laurentiu bunicul si bunica traiesc dar amandoi sunt bolnavii stau la pat bunica ne mai fiind in deplinatatea facultatilor mintale,ei sunt ingrijiti de tatal meu care ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza intretinere madlenesiatat madlenesiatat Suntem 4 frati.Mama (vaduva si unica proprietara a unui apartament), a incheiat act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu 2 dintre frati (fiind ... (vezi toată discuția)