avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire casa si teren

bunicul si bunica traiesc dar amandoi sunt bolnavii stau la pat bunica ne mai fiind in deplinatatea facultatilor mintale,ei sunt ingrijiti de tatal meu care mai are un frate dar nu vine sa aiba grija de ei,iar din aceasta cauza bunicul doreste sa-i lase casa tatalui meu,mentionez ca,casa este construita pe terenul primit mostenire de bunica de la parinti ei ce cale legala ar exista ca ,casa sa ii ramana tatalui meu iar o parte din terenuri bunicul i le lasa celuilant fiu dar fara semnatura bunici se poate face ceva
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
popescu laurentiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cabinet avocat Bogdan OLARU , Avocat 17:34, 28 Aprilie 2010
Cel mai bine ar fi ca bunicul sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager tatalui dvs iar prin testament sa lase o parte din teren celuilalt fiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui imobil Mitrita_no1 Mitrita_no1 Buna seara . Bunici vor sa i-mi lase o casa la curte cu tot cu teren , au un singur copil ,baiat ,iar mama ,nora lor nu prea este multumita ca vor sa i-mi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Marian. Ella Marian. Ella Mama mea a dobandit o casa si un teren prin succesiune. Ea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara, si pe mine din ultima casatorie, din care a divortat. Ea ... (vezi toată discuția)