avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Mama mea a dobandit o casa si un teren prin succesiune. Ea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara, si pe mine din ultima casatorie, din care a divortat. Ea vrea sa imi lase mie acea casa si acel teren, cat este in deplinatatea facultatilor mintale. Doar ca vrea sa mi-l lase cu drept uzufruct viager pentru ea. Acum întrebarea mea este ce riscuri am ca fratii mei vitregi sa atace actul, si de ce piedici ma pot lovi, din partea mamei, daca vreu sa renovez casa sau sa o daram daca e stricata, si sa construiesc alta.(mentionez ca nu este locuita, a fost a bunicilor).
ce alt fel de contract pot incheia, sa fie si ea inclusa, dar sa am drepturi depline.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:25, 14 Ianuarie 2020
Dacă vrea cu uzufruct viager, nu o sa aveti drepturi depline decât după decesul mamei și radierea clauzei de la Cartea Funciară.
Asta presupune că pentru orice modificare, construire, extindere etc veti avea nevoie de acordul mamei. Ar fi bine să vă gândiți la acest aspect inclusiv in ipoteza in care Doamne fereste ar cădea la pat.
In privinta naturii contractului...orice act este "atacabil". Nu exista niciun contract care să împiedice pe cineva sa intre pe usa instanței. Șansele însă, sunt discutabile. Însă cel mai bun act este cel care reflectă vointa reală a părților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui imobil Mitrita_no1 Mitrita_no1 Buna seara . Bunici vor sa i-mi lase o casa la curte cu tot cu teren , au un singur copil ,baiat ,iar mama ,nora lor nu prea este multumita ca vor sa i-mi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare adrian288 adrian288 Buna ziua. Am cumparat de la parintii mei apartamentul cu clauza de uzufruct viager acum 6 ani. Provin din prima casatorie a mamei mele, la fel cum tatal meu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare cu uzufruct bia_bia bia_bia Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Mama mea a murit in urma cu 7 ani.in 2009 inainte cu 2 luni ca tatal meu sa se recasatoreasca am facut ... (vezi toată discuția)