avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

Buna ziua. Am cumparat de la parintii mei apartamentul cu clauza de uzufruct viager acum 6 ani. Provin din prima casatorie a mamei mele, la fel cum tatal meu vitreg (care intre timp a decedat) a avut 3 copii. Cu unul dintre ei am crescut impreuna, din momemtul cand parintii nostri s-au casatorit. As vrea sa stiu daca acum sau supa decesul mamei mele, unul sau toti cei 3 copii ai tatalui meu vitreg ar putea cere in instanta anularea actului de vanzare - cumparare, avand in vedere ca tatal meu vitreg a avut un mic accident vascular cerebral cu aproximativ 1 an inaintea intocmirii acestuia, dar descoperit abia anul trecut la un examen medical de rutina. Ar putea sa invoce motive medicale, sa incerce sa demonstreze ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale in momentul vanzarii locuintei? Locuinta a fost dobandita de parinti prin cumparare de la stat, acum 25 de ani. Mama mea inca locuieste in ea. Multumesc.
Numai dvs. puttei sti daca tatal avea sau nu discernamant . Desigur ca teoretic exista posibilitatea atacarii actului , insa in practica nu se intampla intotdeauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament cu drept de uzufruct viager mita64 mita64 Va rog, as dori sa aflu, daca exista / care af fi, procedura de urmat pentru a putea vinde apartamentul donat mie (cu drept de uzufruct viager) in urma cu 10 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Marian. Ella Marian. Ella Mama mea a dobandit o casa si un teren prin succesiune. Ea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara, si pe mine din ultima casatorie, din care a divortat. Ea ... (vezi toată discuția)