Buna ziua. Am cumparat de la parintii mei apartamentul cu clauza de uzufruct viager acum 6 ani. Provin din prima casatorie a mamei mele, la fel cum tatal meu vitreg (care intre timp a decedat) a avut 3 copii. Cu unul dintre ei am crescut impreuna, din momemtul cand parintii nostri s-au casatorit. As vrea sa stiu daca acum sau supa decesul mamei mele, unul sau toti cei 3 copii ai tatalui meu vitreg ar putea cere in instanta anularea actului de vanzare - cumparare, avand in vedere ca tatal meu vitreg a avut un mic accident vascular cerebral cu aproximativ 1 an inaintea intocmirii acestuia, dar descoperit abia anul trecut la un examen medical de rutina. Ar putea sa invoce motive medicale, sa incerce sa demonstreze ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale in momentul vanzarii locuintei? Locuinta a fost dobandita de parinti prin cumparare de la stat, acum 25 de ani. Mama mea inca locuieste in ea. Multumesc.
Numai dvs. puttei sti daca tatal avea sau nu discernamant . Desigur ca teoretic exista posibilitatea atacarii actului , insa in practica nu se intampla intotdeauna.