avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament cu drept de uzufruct viager

Va rog, as dori sa aflu, daca exista / care af fi, procedura de urmat pentru a putea vinde apartamentul donat mie (cu drept de uzufruct viager) in urma cu 10 ani, de catre tatal meu care de circa 15 luni este practic imobilizat la pat si sufera de boala Altzheimer in stadiu avansat, necesitand ingrijire permanenta motiv pentru care doresc sa-l internez la o institutie medicala specializata.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 13:52, 7 Decembrie 2012
Tatal dumneavoastra trebuie sa renunte la uzufructul viager printr-o declaratie notariala care se va depune la CF pentru radierea notarii uzufructului.
Problema este ca suferind de boala mentionata, tatal meu practic nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale, nu realizeaza corect unde se afla si nu recunoaste intotdeauna persoanele/persoana din jur.

Ar mai fi varianta vanzarii imobilului astfel cum este prevazut cu clauza de uzufruct daca cumparatorul este de acord sa preia obligatiile referitoare la acasta clauza insa aici la fel este nevoie de acordul beneficiarului clauzei de uzufruct, respectiv tatal dumneavoastra.

Daca starea psihica a tatalui pune sub semnul intrebarii valabilitatea discernamantului atunci nu aveti decat solutia solicitarii efectuarii unei expertize psihiatrice fata de tatal dumneavoastra in vederea intocmirii unuia din actele notariale mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație/vînzare - cu clauzã viagerã de întreținere vasile.sirbu vasile.sirbu Ținînd seama de faptul că bolnavul este imobilizat la pat, există posibilitatea legală de a solicita prezența unui notar la patul bolnavului ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare adrian288 adrian288 Buna ziua. Am cumparat de la parintii mei apartamentul cu clauza de uzufruct viager acum 6 ani. Provin din prima casatorie a mamei mele, la fel cum tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire DDDttt DDDttt Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)