Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si sufera de cateva probleme psihice . Si dintr-o anumita rea vointa , doreste sa vanda lucrurile respective astfel incat eu dupa moartea acestuia , sa nu mai mostenesc nimic . Se poate face ceva in acest sens?
Nu ati precizat de ce este pensionat tatal, pe caz de boala.
Oricum, nici un notar nu ar face actele cu tatal dvs daca are niste tulburari psihice.
Este necesara expertiza medico-legala psihiatrica pt demonstarea lipsei de discernamant.
Punerea sub interdictie poate fi justificata de lipsa discernamantului pe fondul alienarii mintale. Se poate vorbi de alienarea mintala in situatia persoanelor afectate de boli psihice grave, cum sunt schizofrenia, delirurile sistematizate, psihoza maniaco-depresiva. Un atac cerebral, mai multe, pot declansa uneori dementa Alsheimer. Persoanele trebuie sa fie incapabile sa-si poarte de grija, sa nu faca diferenta intre bine-rau, sa/sa-si faca rau.
[Editat - va rog ca pe viitor sa va abtineti la astfel de comentarii.]
Cerere
adaa_19
buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare ... (vezi toată discuția)