avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie critica pentru un batran bolnav
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie critica pentru un batran bolnav

Buna ziua !
Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala:
este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia este decedata si copii nu a avut. Batrinul este nasul de botez al sotiei mele si se afla intr-o situatie critica. Este bolnav la pat si nu se ingrijeste nimeni de el sa-i faca mincare ,sa-i faca focul la soba. Rudele lui care vor mosteni dupa moarea lui spun ca nu-i intereseaza situatia lui dar sigur ca dupa ce va muri vor fi foarte interesati. Daca ei ar da o declaratie la notar ca renunta dupa moartea acestuia la averea lui si ca sunt de acord ca acesta sa fie ingrijit de soacra mea si ca ea sa beneficieze de averea acestuia dupa deces ar avea vre-o valoare ? Si la fel si soacra mea sa dea o declaratie la notar ca isi ia responsabilitatea de a avea grija de el si sa suporte cheltuielile de inmormintare cind acesta v-a deceda,are vre-o valoare ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:49, 21 Februarie 2017
Trebuie sa faceti contract de intretinere cu batranul la notar. Soacra se angajeaza ca in schimbul averii sa il intretina pe batran cu tot ce are nevoie inclusiv inmormantare si parastasuri dupa deces.Ar fi f. bine daca rudele acestuia isi dau acordul in scris. Doar declaratii nu sunt suficiente trebuie contract legal la notar.Daca batranul decedeaza in mai putin de 30 zile de la intocmirea contractului acesta devine nul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Este bolnav la pat


Daca nu e macar la minte sanatos, nu puteti incheia un contract cu el de intretinere.
just_55 va sfătuit foarte bine.

Şi eu vă recomand încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere autentificat la notar.
Fiind bolnav „la pat”, nu înseamnă că nu este „la minte sănătos”. Puteţi solicita notarului public să se deplaseze la domicilul bătrânului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
NU contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ci CONTRACT DE INTRETINERE. La cerere notarul se deplaseaza la domiciliul bolnavului dar acesta trebuie sa fie lucid, fara probleme psihice.Daca puteti obtine un certificat medical de la medicul de familie care sa ateste ca e sanatos "la cap" e si mai bine.
Multumesc frumos ptr raspuns !

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Notari publici - neglijenta in serviciu georgemoto georgemoto Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere. Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in ... (vezi toată discuția)