avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si imobilizata la pat avand si nervii vorbirii afectati, ce ar trebui sa faca aceste persoane pentru a putea totusi vinde apartamentul. Sotia nu se poate deplasa la notariat pentru a intocmi si a semna actele de vanzare cumparare si nici nu se poate exprima coerent din cauza faptului ca nervii vorbirii au fost afectati.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 18:17, 2 August 2010
vorbiti cu un notar, in acest caz se deplaseaza el acasa la bolnavul respectiv. cred ca o sa-i trebuiasca doamnei un certificat de la medic ca este in deplinatatea facultatilor mintale.
Daca femeia bolnava este afectata si din punct de vedere al discernamantului, daca nu se mai afla in deplinatatea facultatilor mentale, in baza unui act medical, se va stabili un reprezentant legal al acesteia.
Notarul se deplaseaza la domiciliu, insa trebuie sa se asigure ca vanzarea este si vointa femeii bolnave in calitate de coproprietar al apartamentului, iar daca este afectata si mental de AVC, reprezentantul ei legal isi asuma aceasta responsabilitate.
daca este in deplinatatea facultatilor mintale si nu poate sa se exprime nici prin scris nici prin vorbire astfel incat sa fie inteleasa, ar putea sa i se instituie o curatela? pentru a putea fi reprezentata de una din fiice in fata notarului?
Va trebuie un act medical de la un medic specialist pentru a stabili gradul de intelegere si reactie al acesteia..
Poate totusi sa fie lucida desi nu poate vorbi sau scrie.. In acest caz, poate fi reprezentata de altcineva, cu consimtamantul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cora1 cora1 Buna ziua, Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie ... (vezi toată discuția)