avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura notariala

Buna ziua,
Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie acceptabila la care m-am gandit ar putea fi internarea intr-un camin special pentru ingrijirea bolnavilor de alzheimer. Costurile internarii in aceste centre particulare sunt destul de mari, drept pentru care as vrea sa am acces la pensia ei si ar trebui sa inchiriez apartamentul in care locuieste acum pentru ca suma ce ramane de suplimentat sa fie accesibila. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac din punct de vedere notarial pentru a putea sa o reprezint legal in problemele administrative prezentate anterior.
Va multumesc, Cora
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
cora1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 20:57, 11 Martie 2008
Puteti obtine o procura de administrare de la notariat, cu conditia sa aveti si un OK de la medic.
e putin mai incurcat !!
1 la notar nu poate merge personal presupun ca din cauza bolii nu este lucida tot timpul:
2. notarul se deplaseaza la domiciliu numai daca are hartie de la medic ca persoana respectiva este lucida !!!
3. ce medic va va da o astfel de hartie cand la solicitarea oricarui tert interesat procura va putea fi anulata ??? din cauza viciului de cansimtamant al persoanei care a dat-o ???
propun sa o internati si sa incepeti demersurile pentru instituirea curatelei !!
sau cu hartiile pe care le aveti de la medic va indreptati catre serviciul de asistenta sociala a Primariei de care apartineti, respectiv catre instanta de judecata competenta iar aceasta va va numi curator al mamei D/voastra putandu-i administra averea.
De obicei aceste institutii care interneza bolnavi de Alzheimer sau batrani incapabili o fac in schimbul pensiei integrale a respectivului suplimantarea fiind necesara doar daca pensia este mica in raport cu aceste costuri.
Parerea mea !
Sunt notari care se deplaseaza la domiciliu fara sa aiba vreun document de la medic.
Indiferent ce act notarial veti incheia, avand in vedere starea de sanatate a mamei dvs, pe acel act va trebui sa semneze si un reprezentant de la serviciul de asistenta sociala de la primaria de unde apartineti.
Si atat timp cat nimeni nu ataca procura, aceasta ramane valabila :))
stimati colegi am impresia ca nu cunoateti ca nu cunoasteti boala Alzheimer !!!
Vreau sa vad si eu acel notar sau acea persoana de la asistnta sociala care semneaza ca este in deplinatatea facultatilor mintale !!!!!

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Alzheimer, sau nu? Fiumodel Fiumodel Nu, nu este un subiect pur medical. Mama mea de 84 de ani, are in anumite imprejurari tremuraturi care au dus la concluzia medicala de Alzheimer. Recent, a ... (vezi toată discuția)