avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura notariala

Buna ziua,
Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie acceptabila la care m-am gandit ar putea fi internarea intr-un camin special pentru ingrijirea bolnavilor de alzheimer. Costurile internarii in aceste centre particulare sunt destul de mari, drept pentru care as vrea sa am acces la pensia ei si ar trebui sa inchiriez apartamentul in care locuieste acum pentru ca suma ce ramane de suplimentat sa fie accesibila. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac din punct de vedere notarial pentru a putea sa o reprezint legal in problemele administrative prezentate anterior.
Va multumesc, Cora
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
cora1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 20:57, 11 Martie 2008
E gresit sa punem noi semnul egalitatii intre Alzheimer si lipsa de discernamant.
Boala distruge gradat MEMORIA si capacitatea de a invata lucruri noi (si daca stau sa ma gandesc bine#-o sa fim seriosi, ca nici eu nu ma simt prea bine:))) si progreseaza diferit de la individ la individ. Nu in orice faza a bolii este afectat discernamantul. Eu am avut un client cu Alzheimer (reclamant) si era absolut OK (a! se intampla sa uite ce facuse ieri dimineata, dar ce facea si ce vorbea stia foarte bine) si nici notarul nu a avut probleme in a-i autentifica procurile.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
romascanu, moderator
da dar nu uita ca a mentionat ca s-a agravat !!!
daca nu se mai poate deplasa la notar sau acolo va face o remarca....nelalocul ei.....
daca nu se deplaseaza persoana de la asistnta sociala nu v-a semna !
Au un grafic cu anumite boli pt. care nu elibereaza adeverinta sau nu dau semnaturi !!! Cel putin la noi asa este.:D

cu memoria ce sa zic...a mea parca lipseste ...in totalitate:P si nu stiu cum il cheama pe...neamtul ala care ascunde lucrurile prin casa !!!!:))

OFF TOPIC !!!
era un banc cu fiica si mama care merg la medic la control
medicul o intreaba pe batrana cum se mai simte
aceasta lucida ii raspunde ca totul este ok in viata ei nu s-a simtit asa de bine asa de viguroasa, proaspata, energica, activa etc.
dar, au un neamt in casa care ii face fel si fel de chestii de-i ascunde lucrurile prin casa si-si intreaba fata
- Draga mea cum il chema pe neamtul ala ?
/ fata raspunde Alzheimer mama, Alzheimer.
Draga Cora1,

notarul se deplaseaza la domiciliul clientului (bolnav) insa daca constata ca acesta nu are discernamant, adica (nu are facultatea de a judeca, de a raţiona, de a discerne, de a gândi; de a avea judecată, raţiune) in momentul in care intocmeste documentul juridic pentru care a fost solicitat, nu-l va autentifica.
Daca in momentul in care se incheie acel document, in urma intrebarilor notarului : daca este constient de ceea ce semneaza, daca este de acord cu cele mentionate in act...etc., va scrie: " d-na....in momentul incheierii actului are discernamant si este in deplina facultatilor mintale....
Deci tb. sa vb. cu un notar....
:Dasta spuneam si eu pana acum !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Alzheimer, sau nu? Fiumodel Fiumodel Nu, nu este un subiect pur medical. Mama mea de 84 de ani, are in anumite imprejurari tremuraturi care au dus la concluzia medicala de Alzheimer. Recent, a ... (vezi toată discuția)