avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate didival

Activitate didival

Ideea este ca pe mama o ingrijeste tatal meu si a avut o surpriza neplacuta cand nu a primit pensia.
Dapix a scris:

Instanța de judecată desemnează un curator, posibil să fie fratele dvs, care va administra bunurile persoanei care nu se poate autoîngriji.

Buna ziua,
cum e posibil ca fratele meu sa obtina un card bancar pentru mama mea, care are boala Alzheimer, in vederea virarii pensiei de limita de varsta si a pensiei de handicap? Nu ar fi fost necesara o procura? Sau sa fie titularul prezent?
Ce se poate face in situatia data?
Buna ziua!
Cu aceeasi situatie ma confrunt si eu . In prezent sunt admnistrator financiar I SSD. Anul acesta am absolvit ciclul I de studii Bologna. Credeti ca as putea sa promovez pe studii superioare de lunga durata ? Va multumesc!
Răspuns la discuția mostenire succesiune?
Revin cu o intrebare: in calitate de mostenitori ai tatalui decedat am deschis succesiune si am invitat-o si pe mama copiilor fratelui decedat in calitate de tutore al lor.In cazul in care ea amana participarea la succesiune , ce se intampla?
Am trecut si noi printr-o situatie asemanatoare . Va trebuie sa aveti certificatul de deces si transport autorizat . Pentru transport va puteti interesa la firmele ce se ocupa de cu servicii funerare.
Va prezint urmatoarea situatie: sotul decedat acum 4 ani , sotia cu cei trei copii sunt mostenitorii unui apartament si a unui loc de veci. Dar nu s-a deschis nici o actiune succesorala si nu s-a facut nici acceptarea mostenirii. S-a convenit de comun acord (verbal) intre frati ca unul din copii sa ramana in aparatament impreuna cu sotia mostenitoare (aceasta necesitand ingrijire fiind imobilizata la pat). Toate taxele si impozitele au fost achitate de sotie. Acum s-a ivit urmatoarea situatie: unul din copii a decedat acum 1 luna care la randul sau are sotie si 3 copii. In calitate de mostenitori , copii supravietuitori si sotia sotului decedat ce trebuie sa faca avand in vedere ca sotia fratelui decedat solicita succesiune.