avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire succesiune?

Va prezint urmatoarea situatie: sotul decedat acum 4 ani , sotia cu cei trei copii sunt mostenitorii unui apartament si a unui loc de veci. Dar nu s-a deschis nici o actiune succesorala si nu s-a facut nici acceptarea mostenirii. S-a convenit de comun acord (verbal) intre frati ca unul din copii sa ramana in aparatament impreuna cu sotia mostenitoare (aceasta necesitand ingrijire fiind imobilizata la pat). Toate taxele si impozitele au fost achitate de sotie. Acum s-a ivit urmatoarea situatie: unul din copii a decedat acum 1 luna care la randul sau are sotie si 3 copii. In calitate de mostenitori , copii supravietuitori si sotia sotului decedat ce trebuie sa faca avand in vedere ca sotia fratelui decedat solicita succesiune.
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 10:23, 6 Decembrie 2006
din pacate toti stim verba volant......., daca nu au dezbatut succesiunea dupa tata la vremea respectiva ....acum mstenitorii descendentului decedat vin la mostenire prin reprezentare si pot solicita dezbaterea succesiunii dupa autorul lor in cadrul careia vor solicita partea acestuia din succesiunea dupa tata.... si nu cred ca vreo instanta le va respinge actiunea.
Revin cu o intrebare: in calitate de mostenitori ai tatalui decedat am deschis succesiune si am invitat-o si pe mama copiilor fratelui decedat in calitate de tutore al lor.In cazul in care ea amana participarea la succesiune , ce se intampla?
cum adica sa amane? notarul o va cita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)