Buna ziua,
Am avut un credit "prima casa", pentru care a trebuit sa inchei și o asigurare de viata.
După ce am achitat creditul, asigurarea de viata a continuat sa îmi fie oprita, direct de pe card, încă 7 ani de zile. Fiind o suma mica, nici eu nu m-am sesizat mai devreme, recunosc ca a fost și greșeala mea.
De curând m-am adresat companiei de asigurări care a răspuns ca nu îmi poate restitui nimic, deoarece nu era o asigurare cu acumulare.
Totuși obiectul asigurării, și anume creditul, nu mai exista, iar sumele încasate constituie niște drepturi necuvenite ...
Exista vreo posibilitate sa le recuperez?
Referitor la actele aditionale pe care trebuie sa le incheiem conform CM republicat 2011:
In cadrul societatii noastre exista 2 forme de contracte individuale de munca: unele vechi, care cuprind o numerotare de genul I, II, III, IV... si cele mai noi, din anul 2003 pana in prezent, ale caror clauze sunt evidentiate folosindu-se litere: A, B, C,...
Noi am alcatuit un model de act aditional care modifica punctele A, B, C...Acesta se poate aplica si contractelor numerotate cu litere romane, facand de exemplu o mentiune de genul "contractul nr.... se modifica si se completeaza cu urmatoarele clauze: A..., B....., C....., sau trebuie sa facem un alt model de act aditional care sa faca referire exact la punctele notate cu litere romane care se modifica?