avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate petronel11

Activitate petronel11

Va multumesc, dar cred ca este o confunzie. Cazul nostru este ca nu isi desfasoara activitatea la locul organizat de angajator, cu toate acestea legiuitorul ma obliga sa mentionez in actul aditional perioada in care isi desfasoara activitatea la locul de munca organizat de angajator (sediu). Este un paradox creat de cel ce a dispus, si anume imi permite sa propun salariatului sa lucreze doar de la domiciliu, dar sa precizez obligatoriu in actul aditional/Cim cand isi desfasoara activitatea la sediu (locul de munca organizat de angajator). Eu nu am mentionat in actul aditional pentru ca nu este cazul, dar exista contraventie. Cum pot interpreta?

Cornel Vasile a scris:

Cel putin o zi pe luna ... inseamna ca, salariatul poate lucra toate zilele lucratoare din acea luna , în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

In actul aditional, mentionati :
perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator, de exemplu : 01.03.2020 - 15.04.2020


Buna ziua. Speta este urmatoare: Ca angajator doresc sa modific un CIM (cu acordul salariatului) si ii propun un act aditional unui salariat referitor la telemunca. Asa ca introduc in actul aditional cele mentionate la articolul 2 din Legea 81/2018. Acum legiuitorul imi spune ca munca in acest regim trebuie desfasurata cel putin o zi pe luna in alt loc fata de cel organizat de angajator (sediul, ma rog...). Acum interesul angajatului este de a sta 30 din 30 de zile acasa (pentru a se feri de coronavirus) si eu ca angajator sa asigur protectia si sanatatea la locul de munca. Concluzia este ca legiuitorul nu obliga sa desfasoare activitate si la sediu, drept pentru care le-am propus doar la domiciliu.

Intrebare: cum includ cele prevazute la art. 2 lit.b) (perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator) in actul aditional daca noi am convenit sa desfasoare activitatea pentru o perioada de 40 de zile doar la domiciliu? Exista si contraventie.
Buna ziua,

Avem o colega care are CIM incheiat pe perioada determinata. Ea este in concediu pentru crestere copil din mai (a optat pentru 1 an). CIM expira in noiembrie si doreste sa modifice optiunea (2 ani). In 66/2016 exista cadru legal pentru aceasta situatie, dar in cazul in care revine la munca, contractul se prelungeste, poate sa solicite din nou sa intre in CCC si sa primeasca indemnizatia pana la implinerea varstei de 2 ani a copilului? :frantic:
Răspuns la discuția Autorizare SSM
Va multumesc domnule Popa,

Dar intrebarea mea este de fapt: De ce ITM refuza sa elibere un singur certificat pentru toate sediile (avand in vedere ca sucursalele nu au personalitate juridica - ca exemplu legiuitorul face diferenta la art. 135 alin 3). Interpretarea lor este corecta? (adica angajatorul isi va suma pentru fiecare sucursala in parte si va obtine x certificate constatatoare pentru aceeasi activitate)

Interpretarea mea a legii: Angajatorul solicita eliberarea certificatului constatator pentru sediul principal si pentru sediul secundar (sucursale fara personalitate juridica) ITM ului din judetului sediului principal (raza pe care angajatorul isi desfasoara activitatea). Drept pentru care angajatorul isi va asuma o singura data pentru ambele sedii (art. 5 din norme) la ITM ul din raza in care isi desfasoara activitatea.

Totodata mentionez ca la certificate eliberate in trecut ne-au autorizat si sediile secundare.
Discuție Autorizare SSM
Buna ziua,

Am solicitat la ITM eliberarea certificatului constatator. Avem un sediu principal si niste sucursale fara personalitate juridica. In cerere am mentionat ca dorim autorizarea sediului principal +sediul secundar (sucursalele). Cei de la ITM ne-au raspuns ca ei pot autoriza decat sediul principal cel secundar se afla in alt judet si trebuie autorizat de ITM din judetul respectiv (art. 6 din 1425/2006, asa au interpretat ei). Asta inseamna sa elibereze mai multe certificate constatatoare pe acelasi cod si pentru acelasi angajator X-(. Tinand cont ca sucursalele nu au personalitate juridica (sediul secundar) nu ar trebuie eliberat un singur certificat constatator de catre ITM pe raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea (sediul principal)? #-o
Răspuns la discuția Angajat sucursala strainatate
Puteti, va rog, sa-mi dati un punct de vedere cu privire la contributii? Le platim in Romania?
Răspuns la discuția Angajat sucursala strainatate
Buna dimineata. Va multumesc pentru interesul acordat! La asta m-am gandit si eu, numai ca dispozitiile codului muncii se aplica (art.2 lit c) "cetatenilor straini sau apatrizi incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca pentru un angajator roman pe teritoriul Romaniei". Noi dorim ca angajatul sa fie supus legislatiei romanesti.
Răspuns la discuția Angajat sucursala strainatate
Societatea mama!
Răspuns la discuția Angajat sucursala strainatate
Angajarea o face institutia ce isi are sediul in Romania (angajatorul).
Buna ziua,

Avem o sucursala (fara personalitate juridica) infiintata in Bulgaria si dorim sa angajam un bulgar care sa isi desfasoare activitatea in cadrul acestei sucursale si sa fie supus legislatiei romanesti. Este posibil? Angajatorul este in Romania, angajatul este bulgar si isi desfasoara activitatea in Bulgaria in cadrul sucursalei institutie ce isi are sediul in Romania.

Va multumesc!