Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in apartamentul de deasupra noastra sunt mereu scandaluri foarte grave - amenintari cu moartea genul "astazi te omor", "te omor", "bag cutitul in tine". Pe scurt, sotul isi ameninta sotia, o bate in ultimul hal. Ambele persoane au undeva in jur de 65 de ani. Pentru noi este un adevarat calvar. Baiatelul nostru este foarte speriat de urletele si amenintarile pe care le auzim, aproape in fiecare zi, Politia a venit de doua ori: prima data, acum vreo 2 saptamani, chemata de sotia agresorului si a doua oara a venit chemata de noi. Din pacate, se pare ca situatia nu se poate rezolva legal, politia nu poate face mare lucru pentru ca sotia - chiar daca este agresata, batuta si amenintata cu moartea, nu vrea sa depuna plangere. Cel mai probabil nu face asta de teama, sau din implicatii de ordin material - locuinta comuna, pensie mica, etc. Vecinii: implicare zero, Nu iese nimeni, nu intereseaza pe nimeni. Va rog, ce pot face, din punct de vedere legal, ca lucurile sa inainteze? Eu cred ca este doar o chestiune de timp pana cand sotia nu va pati ceva foarte grav. De asemenea, imi este teama si de integritatea noastra pentru ca agresorul stie ca noi suntem cei care l-au reclamat la politie.
Impreuna cu sotia, am hotarat sa incepem procedura de divort notarial. Suntem inca in cele 30 de zile calendaristice, conform legii. Intre timp, fosta sotie a decis ca - in viitorul apropiat, vrea sa se mute impreuna cu copilul nostru minor intr-o alta tara.
Intrebarea pentru expertii din grup: poate sa isi mute domiciliul stabilit prin decizie comuna fara acordul meu? Eu, in calitatea mea de tata al minorului, mai am vreun drept de decizie legat de viitorul copilului meu?
In ultimul an am activat, ca specialist angajat, in mai multe proiecte finantate prin programul POSDRU. La un moment dat am activat concomitent, ca angajat, in 3 proiecte distincte, cumuland un numar de 18 ore de lucru/ zi.
Din cunostintele mele, nu exista in ghidul solicitantului sau in vreo anume instructiune emisa de AM nicio decizie legata legata de acest subiect care sa lamureasca un plafon maxim de ore pe care o persoana le poate lucra in proiecte finantate din fondurie europene.
Mentionez ca am in perioada in care s-au suprapus proiectele, eram angajatul unui ONG cu 10 ore/zi si al unei alte firme cu 8ore/zi.
Tinanad cont de situatia data si de presiunile facute in ultimul timp de Comisia Europeana legata de sensibilul subiect POSDRU, considerati ca am comis vreo "ilegalitate"?