avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort notar

Buna ziua!

Impreuna cu sotia, am hotarat sa incepem procedura de divort notarial. Suntem inca in cele 30 de zile calendaristice, conform legii. Intre timp, fosta sotie a decis ca - in viitorul apropiat, vrea sa se mute impreuna cu copilul nostru minor intr-o alta tara.

Intrebarea pentru expertii din grup: poate sa isi mute domiciliul stabilit prin decizie comuna fara acordul meu? Eu, in calitatea mea de tata al minorului, mai am vreun drept de decizie legat de viitorul copilului meu?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
sorinmbo, utilizator
Buna seara,
Doamna poate sa se mute oriunde doreste
Pentru minor va trebui sa obtina fie acordul dumneavoastra notarial fie o sentinta care sa-l suplineasca.
Exercitarea autoritatii parintesti va fi comuna chiar daca domiciliul minorului va fi la mama.

Întreaga procedura a divorțului este de competența notarului. Convenția notariala cu privire la minor constituie titlu executoriu.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Dreptul la avocat trebuie exercitat in scopul de a nu avea probleme juridice ulterioare

Cert este un lucru.O mare parte din cei care merg la notar fara avocat ajung ulterior la instanta deoarece nu au habar despre ce este vorba si afla ca au semnat in necunoștință de cauză actele.



Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Cuplu cu copii în germania, divorț în românia. cum se procedează și cât durează? DanielPacurar DanielPacurar Buna seara . Dorim sa divorțăm , avem doi copii dar locuim in Germania . Am vrea sa divorțăm in România . Cum se procedează și cât durează ? (vezi toată discuția)