Buna seara,
Transmiteti unui avocat o imputernicire speciala ca sa va reprezinte in instanta.
Transmiteti actele necesare
Dosarul este de competenta Judecatoriei sect 5 Bucuresti.
Durata va fi de circa 6 luni.
DanielPacurar
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Noi am putea sa venim personal in țara in concediu și atunci am vrea sa rezolvam .
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna seara,
Transmiteti unui avocat o imputernicire speciala ca sa va reprezinte in instanta.
Transmiteti actele necesare
Dosarul este de competenta Judecatoriei sect 5 Bucuresti.
Durata va fi de circa 6 luni.
Puteti depune actele la un notariat, insa desfacerea casatoriei se va face peste minim 30 de zile (termen de gandire), data la care trebuie sa fiti prezenti personal in fata notarului. Actele initial pot fi depuse prin mandatar cu procura speciala sau prin avocat. Avand in vedere domiciliul dvs si copii minori va fi necesara si o ancheta sociala , efectuata de autoritatile din Germania la solicitarea notarului public, iar aceste demersuri vor prelungi in mod cert durata obisnuita a unui divort notarial.
Puteti merge la mediator, urmand ca apoi acordul de mediere sa fie consfintit de instanta (in lipsa dvs dar reprezentati de un avocat).
Sau puteti depune actele pt un divort de comun acord la judecatorie, urmand sa fti prezenti la termenul de judecata acordat spre a va exprima consimtamantul in sensul desfacerii.
Totodata va trebui sa existe intelegere pe toate aspectele legate de copii (exercitarea autoritatii parintesti, locuinta minorilor, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare, programul de vizita al pariintelui la care copii nu locuiesc). Orice neintelegere va duce in fata instantei de judecata ca singura cale, fiind exclus notarul sau mediatorul.
Sfatul meu ar fi sa consultatiun avocat care sa va explice clar durata procedurilor, ce implica acestea si costurile aferente si impreuna cu care sa luati cea mai buna decizie in acord cu interesele dvs.
Intrebare divort
deeariri
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)