avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate blackberry12

Activitate blackberry12

Răspuns la discuția viciu de procedura?
dar nu pot nici macar tergiversa lucrurile avand in vedere aceasta eroare?
Buna ziua.
sunt parat intrun dosar in care o firma de executori cere ca instanta sa deschida procedura succesorala pt tatal meu, avand de recuperat de la mine o suma. anexeaza la dosar o adresa a consiliului local despre decesul tatului meu, numai ca surpriza.....aici adresa unde a locuit el, este gresita, mai exact, numele strazii este cu totul altul.
ce anume pot invoca eu, ca sa li se respinga aceasta actiune?
multumesc
am facut cerere pentru un cazier judiciar si mi s-a spus ca figurez pe lista neagra. cererea unde trebuie sa o depun? la sediul politiei? la judecatorie?
buna ziua! in mai 2009 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare trei ani. sentinta suna in felul urmator:

solutie: În baza art. 2151 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. condamnă pe inculpatul xyz. pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată, la 1(un) an închisoare. În baza art. 71 C.p. interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de încercare. În baza art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. cu privire la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin 5 C.p., pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei se suspendă si executarea pedepselor accesorii. Admite acţiune civilă formulată de părţile vătămate zxy. În baza art. 346 C.p.p. şi art. 14 C.p.p. rap. la art. 998-999 C.civ obligă inculpatul către partea civilă abc la plata sumei de xxx lei, despăgubiri civile. În baza art.191 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpatul la 900 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, onorariu avocat oficiu , se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente si de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.05.2009.

intrebarile mele sunt urmatoarele:
-la ce data ma pot eu reabilita? 2012 sau2013?
-reabilitarea se face de drept sau trebuie sa ma adresez eu instantei?