avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate claluk

Activitate claluk

Mentionez ca ne deplasam cu auto a firmei, deci transportul catre casa si catre firma in strainatate era asigurat de firma.
Va multumesc pentru raspuns......
ITM-ul mi-a trimis raspuns ca, diurna este de 75 euro/zi, conform notei de relatii data de societate. Firma imi acorda 50 euro/zi, cuprinzand si salariul in tara de 440 lei/luna. Toata suma era in euro(50 euro/zi).
Intamplarea a facut ca, dupa ce mi s-a retinut din bani, facand sesizare la ITM, am realizat ca firma trebuia sa ne acorde 75 euro/zi pentru ca asa era scris in documentele firmei.
Acum intentionz sa-i dau in judecata pentru diferenta de diurna de la 45 la 75 euro pentru fiecare zi in strainatate , deoarece ma gandesc ca pana la 50 euro este salariul pe tara.
Referitor la concediul de odihna, am e-mail din partea firmei in care scrie ca nu mi se acorda, deoarece acei bani ar fi fost bonus, si d-lor nu-l mai acorda.
Amintesc faptul ca stateam 6 saptamani in strainatate si 5 zile acasa( repausul pentru duminicile in strainatate- asa ni se spunea).
Cum se platesc cele 5 zile efectiv state acasa in repaus?
Zilele in care eram pe drum catre casa si catre firma din strainatate, prima si ultima.....se plateste ca si diurna?
Va multumesc....

Mai doresc sa mentionez ca nici banii pe concediul de odihna nu ni s-a acordat, iar cand i-am cerut au spus ca se dau dupa fiecare an lucrat, iar cand am cerut dupa un an.....au respuns ca nu se dau........ca ei daca plateau concediul de odihna, ar fi fost bonus din partea firmei nu obligatie. Mi se pare incredibil !!!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati........
Sunt sofer de tir, pentru extern, angajat cu Contract de munc, in care scrie ca munca se desfasoara in strainatate, iar dupa aproape 2 ani, soferilor li s-a afisat pe perete o hartie in care scrie ca, incepand din data :ziua,luna,anul....salarizarea este de........, nemaiplatindu-se sambetele si duminicile in strainatate, si nici zilele de repaus. Adica diminuandu-se.
Mentionez ca se muncea in strainatate 6 saptamani si acasa 5 zile.
Deoarece noi nu am fost de acord, in conditiile in care munca era aceeasi sau mai mult, am facut o sesizare catre ITM.
In urma raspunsului ITM-ului, am remarcat ca DIURNA pe toata perioada lucrata( 2 ani), era de 75 euro/zi + salariul in tara de 720 lei/luna brut, fara a ni se platii orele suplimentare, ore de noapte, spor de vechime, coeficient de calificare...etc.
In acest caz, am remarcat ca pe fiecare luna trebuia sa primim in jur de 2400 euro/luna.....iar noi primeam 1500 euro/luna din care ni se retineau anumite sume nejustificat in scris, doar motivand verbal retinerile din diverse motive.
Intrebarea noastra este : CE PUTEM FACE IN ACEST CAZ, DACA NE PUTEM RECUPERA DIFERENTA DE DIURNA PE FIECARE ZI(TIMP DE 2 ANI) IN INSTANTA.
Va multumesc.
va multumesc.......am fost acum la Politie si mi-au spus ca, cei cu rovigneta au dat un nume, al unei doamne, care era la acea vreme angajata, care s-a ocupat si a facut contractul.
Ei incep sa dea vina pe altcineva........
Buna ziua,
In aprilie 2005 mi s-a "fabricat" un contract fals de rovigneta, avand in noiembrie 2004 un contract de rovigneta valabit pentru un an.
M-am trezit acasa cu executorul, dandu-mi termen de plata 1 zi, deoarece, in urma procesului avut(de care nu am auzit, nu am primit nimic acasa: citatie, sentinta...nimic).
Am facut contestatie la executare, am facut expertiza......am castigat procesul in care s-a dovedit ca este fals.
Le-am facut plangere penala inregistrata la Parchet pentru fals acum 8 luni, acum este la Politie, dar vad ca se tergiverseaza....cum sa fac?
Va multumesc.....