Fara sa si dovediti ce sustineti nu rezolvati nimic oricat ati reclama. La cat este trecut venitul net in nota de plata, la acest cuantum se raporteaza valoarea pensiei. Oricum, nu cred ca are salariul mai mic de minimul pe economie.
Puteți sa reclamați totul este sa și faceți dovada celor susținute cu probe nu cu bănuieli..
Va multumesc, sunt informatii utile pt o persoana ca mine care nu stie nici contabilitate, nici fiscalitate. Da, as vrea sa pot dormi linistita, fara sa stiu ca trebuie sa ii dau statului x mii de euro peste ceva timp. Sau macar daca trebuie, sa stiu si sa ii am cand mi-i va cere:)
Thx again.
Radu Varciu a scris:
Nu e nicio problema. Inteleg ca vreti sa dormiti linistita noaptea. Uneori un cuvant sau o virgula schimba totul.
Codul Fiscal in Romania se schimba mereu. Fraza de mai sus probabil ca face parte din istoria Codului Fiscal romanesc. Daca te apuci sa studiezi istoria Codului Fiscal romanesc ai toate sansele sa innebunesti.
Stiu persoane care nu cunosc deloc contabilitate dar cunosc foarte bine Codul Fiscal. Asa ca scrieti "codul fiscal anaf". Intrati pe Codul Fiscal varianta actuala (nu intrati in arhiva) . Cititi art. 269 aliniatul (2) . De fapt trebuie sa cititi normele metodologice care sunt atasate acolo, la aliniatul (2). Va da exemple ca sa intelegeti. Nicidecum nu veti gasi in varianta actuala a Codului Fiscal fraza pe care ati scris-o dvs mai sus.
Nu e nicio problema. Inteleg ca vreti sa dormiti linistita noaptea. Uneori un cuvant sau o virgula schimba totul.
Codul Fiscal in Romania se schimba mereu. Fraza de mai sus probabil ca face parte din istoria Codului Fiscal romanesc. Daca te apuci sa studiezi istoria Codului Fiscal romanesc ai toate sansele sa innebunesti.
Stiu persoane care nu cunosc deloc contabilitate dar cunosc foarte bine Codul Fiscal. Asa ca scrieti "codul fiscal anaf". Intrati pe Codul Fiscal varianta actuala (nu intrati in arhiva) . Cititi art. 269 aliniatul (2) . De fapt trebuie sa cititi normele metodologice care sunt atasate acolo, la aliniatul (2). Va da exemple ca sa intelegeti. Nicidecum nu veti gasi in varianta actuala a Codului Fiscal fraza pe care ati scris-o dvs mai sus.
Una pe an se poate vinde fara nicio problema.
Vanzarea caselor cu T.V.A. nu este o tragedie atat de mare pe cat crede lumea. Implica un pic de atentie in plus, niste bani dati unui contabil (vreo 300 lei/luna, ca nu e cine stie ce volum de munca ) , pentru ca singur nu o scoti la capat si iesi in pierdere.
Daca vinzi cu TVA inseamna ca esti platitor de TVA cu acte in regula, adica poti sa deduci TVA-ul de la materialele si materiile prime achizitionate pentru construirea acelei case. Si aici apare surpriza placuta: deduci TVA-ul si pentru cumpararile dinainte de a fi platitor de TVA (ma refer la cumparaturile facute pentru acea casa).
Daca lucrezi cinstit, ai documente pentru achizitii de materii prime si materiale, nu ai cum sa iesi in pierdere, chiar vanzand la acelasi pret la care ai vandut cand nu erai platitor de TVA. Ba, daca vinzi cu TVA de 5% se poate ajunge la situatia in care primesti TVA inapoi de la stat. Nu va luati dupa gura lumii: TVA-ul il primesti de la stat, chiar daca dureaza 3-4 luni din momentul depunerii cererii de rambursare.
Iar daca vinzi catre firme ( nu stiu care e probabilitatea, recunosc ) vinzi cu taxare inversa. (intr-o exprimare simpla, vinzi catre firme fara TVA dar iti deduci TVA-ul de la cumparari si il ceri statului inapoi).
Puteti vinde fara probleme cate o locuinta pe an. Incepand cu a 2-a tranzactie in acelasi an lucrurile incepe sa se complice putin d.p.d.v. fiscal. ( si rau de tot d.p.d.v. financiar).