Se da urmatoarea situatie: am construit 3 case in scopul vanzarii, in comuna Dragomiresti. Am colaborat cu o firma pt bransarea la gaz si apa-canal. Pt bransarea la gaz ei s-au ocupat de obtinerea actelor, avizelor, realizarea exitnderii retelei (aprox 200m de la reteaua publica pana la noi), am achitat facturile emise de Distrigaz cf contractului, intre timp, s-a finalizat lucrarea, s-au montat contoarele, iar una dintre case a fost deja vanduta. Pt lucrarea de apa-canal, ne-am inteles cu firma respectiva sa platim lucrarea dupa vanzarea celor 3 case, dar patronul firmei s-a razgandit si vrea banii acum. Nu ar fi asta o problema, dar pt aceasta lucrare nu avem niciun act doveditor, am inteles de la APA ILFOV ca doar la canalizare putem fi bransati legal, la apa inca nu. Poate acesta este si motivul pt care nu ni s-a dat niciun act. In aceste conditii noi nu ii putem da firmei cei 6200e pt lucrarea efectuata. Mentionez ca nu avem un contract semnat sau vreo factura, doar o oferta. Patronul firmei ne ameninta acum ca ne va bloca (nota) in cartea funciara vanzarea urmatoarelor 2 case pt neplata facturii. Nu ne este foarte clar daca se refera la factura pt apa-canal, pe care nu o avem oricum, sau cea pt gaz (lucrarea de la strada in casa), despre care nu ne-a spus nimic pana acum, deci nici aici nu am semnat vreun contract sau sa ne dea factura, pt ca atunci ne-au spus ca sumele platite catre Distrigaz rerezinata totalul pe care il avem de plata. In aceste conditii, fara contract semnat si fara sa avem facturile macar, firma ne poate da in judecata pt neplata a.i sa se noteze in cartea funciara si sa impiedice vanzarea pana la solutionare?