avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate alinutza_26

Activitate alinutza_26

Răspuns la discuția Succesiune cu testament

Ionita Cristina Avocat a scris:

Mergeti cu cererea de chemare in judecata la un avocat.

Ar trebui sa faceti cerere reconventionala, ati putea obtine maxim 1/4 din bunuri daca reusiti sa obtineti reductiunea liberalitatilor excesiva facuta de bunica prin testament. Insa, se pune problema sa cereti si repunerea in termenul de a cere reductiunea liberalitatilor excesive conform art. 1095 din Codul civil.

Cererea reconventionala se face odata cu intampinarea. Prin urmare, aveti grija sa nu depasiti termenul comunicat de instanta pentru a formula intampinarea.

Am fost ieri la un avocat și mi- a spus că s- ar putea ataca testamentul dar nu imi garantează că voi obține acei 25%. Și in plus mi- a cerut f multi bani ca sa ma reprezinte in jurul a 2 Mii de euro iar cei 25% care se presupune că i-ar castiga nu cred ca imi scot cheltuiala mai ales ca procesull are loc la 200km de unde locuiesc. Cam cât m- ar costa sa fac acea întâmpinare către instanța?
As dori ss stiu daca bunica mea a lăsat prin testament toata averea ei matusii mele, deși bunica mai avea un fiu decedat si cu 2 copii ,adică eu si fratele meu, nu avem dreptul la moștenire. Mătușa noastră a deschis proces in instanta prin care vrea sa se decada din drepturi de moștenitor. As dori sa stiu ce putem face in acesta situație daca ne judecăm cu ea am avea câștig 50:% si 50% sau am pierde?bunica este decedata din anul 2915,testamentul a fost redactat in anul 2013 si acceptat de mătușa in anul 2016.tatăl nostru este decedat din anul 2009
Socrii mei detin acte de proprietate in casa in care locuiesc momentan si eu cu sotul meu am vrea ca ei sa ne faca acte pe casa noua.Ce acte ne-ar trebui si cam cat ar costa aceste acte?mentionez ca situl mai are 3 frati si daca socrii ne fac acte ei ar mai avea drept dupa ce ei mor?
dar daca imi sustin disertatia nu as putea beneficia?
Am terminat masterul in iulie 2010 dar fara sa sutin disertatia si apoi am nascut in august 2010.Initial nu am putut beneficia de indemnizatie dar mai tarziu in februarie 2011 am depus dosar pentru indemnizatie si am benificiat in perioada ramasa adica pana azi in luna august in baza legii ca mamele studente pot beneficia de indemnizatie.Mentionez ca nu am mai depus nici un dosar pt somaj la AJOFM in aceasta perioada.Mai adaug ca in sept 2010 mam inscris la o facultate particulara care urmeaza ca in sept 2012 sami retrag dosarul din motive personale.astept urgent un raspuns