Buna ziua!!
Prietena mea din RM(sot- cet.strain),a depus dosar la ANC si este in asteptarea odinului.In cert/casatorie depus ,numele sotului era scris prescurtat (ca si in pasaport (nume din 2 cuvinte),acum cind sia schimbat pasaportul numele lui a fost scris complect- fara greseli.intrebarea mea este:
1)Daca rectifica numele sotului in cert/casatorie (dupa pasaport-nou)---v-a avea probleme la la transcrierea cert/casatorie Roman?
2)Cu dosar deja depus la ANC(12 luni),poate trimite la ei o copie de cert/casatorie nou pentru a fi schimbat pe cel vechi???
Multumesc pentru raspuns!!
Deci:casatoria nu este conventienta(100%),avem certificat de casatorie transcris.la Ambasada a prezentat toate actele sus mentionate si ....+ ...a avut asupra sa toate actele in original si xerox,dar din motive necunoscute citeva(sus mentionate) i s-au intors inapoi (motivind ca: nu sint necesare pentru aplicarea vizei)
si inca una:eu cred ca :Sotul nu face parte din cei ce prezinta ,,pericol pentru societate" (cum au motivat ei printr-un aliniat in refuz)avind studii superioare in medicina,sotu nu a fost in Siria de 7 ani
POATE FI ACEST ,,REFUZ'' DIN CAUZA SITUATIE INSTABILE DIN SIRIA?
Buna seara!
Ajutati-ma va rog!!!
Am dubla cetatenie (MD/RO),sint casatorita cu cetatean Sirian(6 ani si are permis de sedere in MD)...eu detin BI/Rom. si vreau sa mearga cu mine in RO dar din pacate la cererea pentru viza D a primit refuz...(un motiv este ca 2 ani in urma a avut un refuz la viza C (motiv necunoscut),a 2-lea fiind ceva legat de situatia actuala din Siria (asa am descifriat aliniatul...)
Intrebearea mea este:
1?Ce trebuie sa faca/schimbe sotul pentru a i se accepta viza de intrare in Romania(fie vorba de viza C sau D)????
2)Peste cit timp poate sa depuna iara-si o cerere de viza???
3)Ce pot face eu personal pentru a-l ajuta sa vina in Romania??
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!:(:(