avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz pentru cet.Sirieni!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz pentru cet.Sirieni!!!

Buna seara!
Ajutati-ma va rog!!!
Am dubla cetatenie (MD/RO),sint casatorita cu cetatean Sirian(6 ani si are permis de sedere in MD)...eu detin BI/Rom. si vreau sa mearga cu mine in RO dar din pacate la cererea pentru viza D a primit refuz...(un motiv este ca 2 ani in urma a avut un refuz la viza C (motiv necunoscut),a 2-lea fiind ceva legat de situatia actuala din Siria (asa am descifriat aliniatul...)
Intrebearea mea este:
1?Ce trebuie sa faca/schimbe sotul pentru a i se accepta viza de intrare in Romania(fie vorba de viza C sau D)????
2)Peste cit timp poate sa depuna iara-si o cerere de viza???
3)Ce pot face eu personal pentru a-l ajuta sa vina in Romania??
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!:(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters262428 , utilizator 23:24, 23 August 2012
1. Statul român nu are obligația legală de a acorda viza nici unei persoane, daca considera ca exista motive intemeiate pentru a refuza cererea, asta tine de suveranitatea națională.
2. Dacă aveti domiciliul în România (adică aveti Carte de Identitate), puteti solicita reintregirea familiei.
Solicitarea se depune la ambasada si este gratuita.
Solicitarea de viza pentru membrii de familie ai cetatenilor români, va fi insotita de certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii.
3. Acordarea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei poate fi refuzata atunci cand solicitarea se intemeiaza pe o casatorie de convenienta constatata anterior, sau cand se constata existenta unei stari de bigamie sau poligamie.
Deci ca să revin la pct. 1, statul român poate să ii respinga cererea de viza, chiar daca nu e casatorie de conventienta sau poligama, pot aparea motive ce tin de securitatea nationala, etc.
4. Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.
Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.
5. Dupa intrarea in Romania, membrii de familie trebuie sa obtina un permis de sedere temporara de la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiesc. Pentru obtinerea permisului de sedere temporara vor depune personal o serie de documente (li se va prelua si imaginea), cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.
Multumesc pentru raspuns!!
Deci:casatoria nu este conventienta(100%),avem certificat de casatorie transcris.la Ambasada a prezentat toate actele sus mentionate si ....+ ...a avut asupra sa toate actele in original si xerox,dar din motive necunoscute citeva(sus mentionate) i s-au intors inapoi (motivind ca: nu sint necesare pentru aplicarea vizei)
si inca una:eu cred ca :Sotul nu face parte din cei ce prezinta ,,pericol pentru societate" (cum au motivat ei printr-un aliniat in refuz)avind studii superioare in medicina,sotu nu a fost in Siria de 7 ani
POATE FI ACEST ,,REFUZ'' DIN CAUZA SITUATIE INSTABILE DIN SIRIA?
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
ContSters262428, utilizator
Autoritatile diplomatice romane pot decide sa respinga cererea de viza daca considera ca sotul dvs. poate avea legaturi cu anumite persoane din Siria.

Recomandarea mea ar fi sa solicitati o audienta la Tiberiu Trifan, daca nu exista motive temeinice pentru refuz, va va ajuta.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
multumesc frumos,bun sfat,:thumbup:
legaturi are cu familia lui
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
ContSters262428, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei gaby_riff gaby_riff In urma cu 1 luna am incheiat casatoria in Pakistan iar apoi imediat am inscris certificatul la Ambasada ROMANIEI la Islamabad. As dori sa stiu : 1) daca este ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)