avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... reintregirea familiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

reintregirea familiei

In urma cu 1 luna am incheiat casatoria in Pakistan iar apoi imediat am inscris certificatul la Ambasada ROMANIEI la Islamabad. As dori sa stiu : 1) daca este necesara invitatia avizata de ORI pentru k sotul sa obtina viza in PAKISTAN....2) avand in vedere k eu lucrez (legal) in GERMANIA ,se poate k altcineva din ROMANIA (TATAL MEU) sa faca invitatia la ORI...(avand in vedere k nu-mi pot permite imediat un concediu pentru a merge in ROMANIA).... VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:30, 25 Noiembrie 2012
1. membrii de familie ai cetatenilor romani vor solicita direct misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei din statul in care au resedinta, viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei, fără a mai fi necesară avizarea unei invitatii din partea ORI.
2. Având în vedere 1., nu se mai aplică.

N.B. Pentru ca sotul să ajungă în Germania va trebui să solicite viza la Ambasada Germaniei și să ataseze la cerere copie după certificatul de casatorie si după certificatul de inregistrare ca cetățean european (rezidenta) în Germania.

Prin obtinerea vizei pentru Romania, nu va putea ajunge in Germania.

Acordarea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei poate fi refuzata atunci cand solicitarea se intemeiaza pe o casatorie de convenienta constatata anterior, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sau cand se constata existenta unei stari de bigamie sau poligamie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie pentru cetatean strain dintr-un stat non ue gaby_riff gaby_riff Cu o saptamana in urma sotului (din PAKISTAN) i s-a refuzat acordarea vizei tip D pentru reintregirea familiei. Eu sunt rezidenta in GERMANIA. De la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Viza si casatorie cu cetatean pakistanez nellyca nellyca se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine ... (vezi toată discuția)
Refuz pentru cet.sirieni!!! ContSters262428 ContSters262428 Buna seara! Ajutati-ma va rog!!! Am dubla cetatenie (MD/RO),sint casatorita cu cetatean Sirian(6 ani si are permis de sedere in MD)...eu detin BI/Rom. si ... (vezi toată discuția)