avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Invitatie pentru cetatean strain dintr-un stat non UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Invitatie pentru cetatean strain dintr-un stat non UE

Cu o saptamana in urma sotului (din PAKISTAN) i s-a refuzat acordarea vizei tip D pentru reintregirea familiei. Eu sunt rezidenta in GERMANIA. De la Ambasada Romaniei din PAKISTAN mi s-a spus k orice membru al familiei din ROMANIA ii poate face invitatie sotului meu pentru obtinerea vizei. Viza i-a fost refuzata de la Bucuresti ;motivul: EMIGRATIE ILEGALA. Intrebare mea ar fi urmatoarea: daca ii fac eu din ROMANIA invitatia mai exista riscul sa-i fie respinsa cererea pt viza? Am inteles k s-ar putea sa-i fi fost refuzata deoarece eu nu locuiesc momentan acolo(in ROMANIA).
.... intrebrea nr 2 : daca-i fac eu invitatie la ORI...tot de doua luni au nevoie pt aprobare?
....nr 3 ...cam ce conditii ar trebui indeplinite pt a duce totul la bun sfarsit?...valoarea contului bancar...etc etc (cam ce le-ar place celor de la ORI sa gaseasca pt a aproba invitatia)...Este bine stiut faptul k autoritatile romane nu vad cu ochi buni casatoriile mixte....dar nu cred k-mi poate impune cineva cu cine sa ma casatoresc .
VA MULTUMESC MULT SI SPER K RASPUNSURILE D-VS SA-MI FIE DE UN REAL FOLOS!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gaby_riff, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaby_riff , utilizator 20:29, 2 Aprilie 2013
ia-ti cetatenia germana si casatoreste-te . asa vei obtine mai repede viza pt el.
Ne-am casatorit in Pakistan ...am transcris certificatul de casatorie la Ambasada Romaniei de la Islamabad....dar trebuie sa vina mai intai in Romania ...si apoi sa facem reintregirea familiei . ..dar pentru asta are nevoie de viza tip D...
Daca ii faceti dvs.invitatia este probabil sa va aprobe reintregirea familiei. Veniti in Romania pentru o scurta perioada de timp, dupa care puteti calatori impreuna.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei gaby_riff gaby_riff In urma cu 1 luna am incheiat casatoria in Pakistan iar apoi imediat am inscris certificatul la Ambasada ROMANIEI la Islamabad. As dori sa stiu : 1) daca este ... (vezi toată discuția)
Viza si casatorie cu cetatean pakistanez nellyca nellyca se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine ... (vezi toată discuția)
Legislatia dreptului de obtinere a cetateniei romane marypya marypya in curand urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez in Pakistan,dar am convenit de comun acord ca daca intr-o saptamana nu vreau sa locium in tara lui ... (vezi toată discuția)