Cu o saptamana in urma sotului (din PAKISTAN) i s-a refuzat acordarea vizei tip D pentru reintregirea familiei. Eu sunt rezidenta in GERMANIA. De la Ambasada Romaniei din PAKISTAN mi s-a spus k orice membru al familiei din ROMANIA ii poate face invitatie sotului meu pentru obtinerea vizei. Viza i-a fost refuzata de la Bucuresti ;motivul: EMIGRATIE ILEGALA. Intrebare mea ar fi urmatoarea: daca ii fac eu din ROMANIA invitatia mai exista riscul sa-i fie respinsa cererea pt viza? Am inteles k s-ar putea sa-i fi fost refuzata deoarece eu nu locuiesc momentan acolo(in ROMANIA).
.... intrebrea nr 2 : daca-i fac eu invitatie la ORI...tot de doua luni au nevoie pt aprobare?
....nr 3 ...cam ce conditii ar trebui indeplinite pt a duce totul la bun sfarsit?...valoarea contului bancar...etc etc (cam ce le-ar place celor de la ORI sa gaseasca pt a aproba invitatia)...Este bine stiut faptul k autoritatile romane nu vad cu ochi buni casatoriile mixte....dar nu cred k-mi poate impune cineva cu cine sa ma casatoresc .
VA MULTUMESC MULT SI SPER K RASPUNSURILE D-VS SA-MI FIE DE UN REAL FOLOS!
Ne-am casatorit in Pakistan ...am transcris certificatul de casatorie la Ambasada Romaniei de la Islamabad....dar trebuie sa vina mai intai in Romania ...si apoi sa facem reintregirea familiei . ..dar pentru asta are nevoie de viza tip D...
Daca ii faceti dvs.invitatia este probabil sa va aprobe reintregirea familiei. Veniti in Romania pentru o scurta perioada de timp, dupa care puteti calatori impreuna.